Vágólapra másolva!
Nőivízilabda-válogatottak barátságos mérkőzésén 15-14-re diadalmaskodott a világbajnoki címvédő magyar együttes az Egyesült Államok vb-ezüstérmes legjobbjai ellen.

Eredmény:
Magyarország - Egyesült Államok 15-14 (4-4, 5-3, 2-4, 4-3)
a magyar góldobók:
Pelle 6, Stieber, Drávucz 3-3, Tomaskovics, Tóth I. A., Primász 1-1

A pénteki első találkozó után vasárnap másodszor is megmérkőzött egymással Balatonfűzfőn a héten közösen edzőtáborozó magyar és amerikai női vízilabda-válogatott, s akárcsak az első ütközetet (12-9), a "visszavágót" is Stieber Mercedesék nyerték.

Maga a csapatkapitány és a vele együtt szintén Firenzében légióskodó Drávucz Rita is háromszor volt eredményes, a leggólerősebb azonban Pelle Anikó volt, aki féltucatszor vette be az amerikaiak kapuját.

A tavalyi montreali világbajnokság aranymeccsének szereplői a vasárnap esti mérkőzésen is nagy harcot vívtak a győzelemért, s - Petrovics Mátyásnak, a szövetségi kapitány Szilágyi Pétert segítő szakembernek a szavai szerint: - a "kőkemény" összecsapásból a vb-címvédő magyar gárda megérdemelten került ki sikeresen.

Az elején az amerikaiak vezettek egy góllal, majd a magyarok átvették a vezetést, elhúztak három találattal is, de a vendégek megint visszazárkóztak, végül is azonban a jobbik csapat, a magyar válogatott nyert, felülkerekedve a fizikailag erősebbnek tűnő vb-ezüstérmesen.

A mutatott játék feltétlenül bizakodással töltheti el a csapatot és a szakvezetést az augusztusi, kínai Világkupa és a szeptemberi, belgrádi Európa-bajnokság előtt.

Mindent egy helyen az Eb-ről