Vágólapra másolva!
Tizenkilenc fős keretet hirdetett meg Kemény Dénes, a férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a június 13. és 18. között esedékes budapesti Világkupára.

A keddi bejelentés szerint két - ifjabb évjáratú - játékos a hivatalos kereten kívül, de a csapattal együtt készül részben azért, mert a szakvezető hosszabb távon is tervez, részben pedig praktikus okból, tudniillik az olaszországi légiós trió - Kásás Tamás (Savona), Madaras Norbert és Szívós Márton (mindkettő Pro Recco) - csak később jön haza, mivel e hétvégén még a Final Fourban, az Euroliga négyes döntőjében érdekeltek itáliai klubcsapataikkal.

A "pluszduó" - a friss bajnok Honvéd centere, Hárai Balázs és az ezüstérmes Vasas hátvédje, Kuncz Tamás - a Világkupa-meccseken nem játszik.

A válogatott keretből a 2004-es athéni olimpián aranyérmes gárda három tagja, a visszavonulását már régebben bejelentő klasszis, Benedek Tibor mellett Varga Tamás, az Újpestből Olaszországba visszaigazoló bekk és a Honvéd első számú kapusa, Gergely István hiányzik. Tízen viszont - Biros, Fodor, Kásás, Kiss, Madaras, Molnár, a két Steinmetz, Szécsi és Vári - a jelenlegi társulatban is helyet kaptak.

"Úgy érzem, ebből a keretből kiválasztható az a 13 ember, akivel jól fogunk szerepelni a hazai Világkupán. Amellett ez az összetétel egyúttal a bő két év múlva kezdődő olimpiát illetően is előremutató, ahogyan a 2008-as ötkarikás játékokat megelőző összes többi világversenyre is Peking jegyében készülünk" - mondta a szövetségi kapitány.

A margitszigeti Világkupára jelölt Kemény-csapat névsora:
kapusok: Szécsi Zoltán, Jászberényi Gábor, Nagy Viktor
mezőnyjátékosok: Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vári Attila.

Mindent egy helyen az Eb-ről