Vágólapra másolva!
Háromgólos győzelmet aratott a divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott a vendég lengyel csapat felett Dunaújvárosban.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Lengyelország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
gól:
Palkovics (20.), Peterdi (40.), Ladányi (41.)

A pénteki, 1-0-s vereség után most már mindenki pályára léphetett a hazaiaknál, mert valamennyi, Európában játszó légiós megérkezett.

Az első harmadban főleg Szuper védéseinek tapsolhatott a közönség, majd közvetlenül a szünet előtt emberelőnybe kerültek a vendégek, de mégis gólt kaptak. Ocskay iramodott meg a bal szélen, jól adott középre, Palkovics pedig kapásból a háló jobb oldalába lőtt.

A második játékrész is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, de már több volt a hazai helyzet. És megint a pihenő előtti záró percben sikerült betalálni: Vas M. passzát Peterdi csúsztatta Radziszewski lába között a kapuba.

A harmadik harmad elején Ladányi saját kipattanóját vágta be, így már megnyugtató volt a különbség, és a hátralévő időben lehetett a védekezésre összpontosítani. Ezt jól megoldotta az alakulat.

Az amúgy addig sportszerű összecsapást látványos verekedések zárták - feszültség-levezetőnek jó volt. A négy-négy végleges kiállítást kapó hokis jókedvűen "pacsizott" a szurkolókkal.

Pat Cortina szövetségi kapitány a mérkőzést követően kijelölte a szapporói vb-re utazó keretét.

A hiányzók között van a kapus Budai Krisztián, aki hosszú évek után először maradt ki az együttesből. Helyette az első felnőtt vb-jére készülő Hetényi Zoltán kapott meghívót. A tengerentúlon, az NHL alosztályában szereplő Vas János klub elfoglaltsága miatt csak a vb harmadik meccsétől tud a válogatott rendelkezésére állni, és egyenesen az Egyesült Államokból repül Japánba.

Az edző 2 kapust, 7 hátvédet és 13 csatárt nevez a vb-re. A csapat hétfőn repül a távol-keleti országba, ahol jövő vasárnap kezdi meg szereplését.

Az utazók:
kapusok: Szuper Levente, Hetényi Zoltán
hátvédek: Tokaji Viktor, Horváth András, Szélig Viktor, Sille Tamás, Svasznek Bence, Kangyal Balázs, Ennaffati Omar
csatárok: Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Vaszjunyin Artyom, Vas Márton, Peterdi Imre, Ladányi Balázs, Gröschl Tamás, Holéczy Roger, Kovács Csaba, Benk András, Majoross Gergely, Fekete Dániel, Vas János

Mindent egy helyen az Eb-ről