Vágólapra másolva!
A címvédő San Antonio Spurs hazai pályán legyőzte a New Orleans Hornets együttesét, így 2-1-re szépített az NBA nyugati főcsoportjának elődöntőjében. Keleten az első kiemelt Boston második hazai meccsét is behúzta a Cleveland ellen, és így félúton jár a főcsoportdöntő felé.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 89-73
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
2-0 a Boston javára.

Nyugati főcsoport, elődöntő:
San Antonio Spurs - New Orleans Hornets 110-99
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
2-1 a New Orleans javára.

A szakírók idén is összeállították a bajnokságban a képzeletbeli álomcsapatot Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Chris Paul (New Orleans Hornets), Kevin Garnett (Boston Celtics), LeBron James (Cleveland Cavaliers) és Dwight Howard (Orlando Magic) alkotja.

A 29 éves Bryant - aki a héten átvehette az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) járó címet - egymást követő harmadik szezonjában, karrierje során ötödik alkalommal került be a legjobbak közé.

A másik négy játékos jelölésével sem lehet vitatkozni, hiszen Garnett lett az Év védője, Paul magasan kiemelkedett az irányítók, Howard pedig a centerek közül, míg James Michael Jordan és Oscar Robertson után az első olyan játékos volt, aki legalább 30 pontot, 7,5 lepattanót, és 7 gólpasszt átlagolt.

A második számú ötösbe Steve Nash, Amare Stoudamire (mindkettő Phoenix Suns), Deron Williams (Utah Jazz), Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks) és Tim Duncan (San Antonio Spurs) került be.

Mindent egy helyen az Eb-ről