Vágólapra másolva!
A Carolina-Boston és az Anaheim-Detroit főcsoport-elődöntős párharcban is folytatódik a küzdelem az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). Mindkét mérkőzéssorozatban a hetedik összecsapáson dől el a továbbjutás.

Az alapszakaszban Keleten első helyen végzett Boston a második meccslabdát hárította, mivel a Carolina már 3-1-re vezetett a sorozatban.

A Bocsok a hatodik meccsen semmit nem bíztak a véletlenre, alig több mint öt perc alatt két gólt is ütöttek, és bár a Carolina a második harmad elején szépített, a Boston gyorsan visszaállította a megnyugtató előnyt.

Mark Recchi 150. playoffmeccsén játszott és 50. gólját ütötte a rájátszásban, a 41 éves csatár az elmúlt négy találkozó mindegyikén szerzett pontot, ez idő alatt három gólt és két gólpasszt hozott össze.

A Nyugaton nyolcadik kiemelt Anaheim az alapszakasz-győztes San Josét már kiejtette, és a címvédő Detroitot is alaposan megizzasztja, mivel csak a hetedik mérkőzés dönti el, melyik gárda jut a főcsoportdöntőbe.

A Kacsák gólszerzői, Ryan Getzlaf és Corey Perry mellett Jonas Hiller tett nagyon sokat a győzelemért, a kapus 38 lövést hárított, és az utolsó másodpercekre is tartogatott bravúrt, amikor Pavel Dacjuk próbálkozása akadt el benne.

A végén még kiadták magukból a gőzt a srácok, Getzlaf Marian Hossával, Scott Niedermayer Dacjukkal, Perry Brian Rafalskival bunyózott egyet, majd kiderül, hogy lesznek-e következményei a harcias jeleneteknek.

rájátszás, főcsoport-elődöntők:
Keleti főcsoport:
Carolina Hurricanes - Boston Bruins 2-4 (0-2, 1-2, 1-0)
gól:
Cullen (22:49, gólpassz: S. Walker, Larose), Szamszonov (47:20, E. Staal, Gleason), illetve Recchi (02:01, P. Bergeron, Kobasew), Montador (05:04, Krejci, Ryder), Savard (28:53, Lucic, Wideman), Kobasew (38:03, P. Bergeron, Recchi)
kapusok: Ward 15 védés/19 lövés, illetve Thomas 31/33.
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3

Nyugati főcsoport:
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)
gól: Getzlaf (22:21, emberelőnyből, Perry, S. Niedermayer), Perry (37:35, Getzlaf, B. Ryan), illetve Franzen (57:35, Hudler, Zetterberg)
kapusok: Hiller 38/39, illetve Osgood 26/28
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3

Mindent egy helyen az Eb-ről