Vágólapra másolva!
Három hazai siker született az NHL hétfői játéknapján. A Carolina többek között Cam Ward 28 védésének - ezzel idénybeli ötödik shutoutját jegyezte a kapus - is köszönhetően 3-0-ra nyert a vendég New York Rangers ellen.

A hazaiak sorozatban negyedszer diadalmaskodtak, míg a rivális ebben az idényben először nem áll továbbjutást érő helyen a Keleti főcsoportban.

Az egész idényben gyengélkedő Rangers-támadósor ezt megelőzően 14 gólt szerzett 3 meccsen, most azonban szokásos formáját hozta. Ahogy az lenni szokott az alapszakasz végén, most is hatalmas a tülekedés, Keleten a Florida, a Pittsburgh és a Rangers is 76 ponttal áll, de az azonos pontszámnál rangsoroló szabály alapján a New York-iak vannak leghátul közülük.

Nyugaton is hasonlóan nagy brusztolás folyik, a Los Angeles a Vancouver ellen nagyon fontos két pontot szerzett, és ezzel három egységnyire megközelítette a jelenleg az utolsó rájátszást érő helyet bitorló Nashville-t. Jarret Stoll két góllal segítette elő, hogy megszakadjon a Canucks négyes győzelmi sorozata.

A nap harmadik meccsén az Ottawa 2-1-re legyűrte a Torontót, a vesztes csapat kapuját Curtis Joseph védte, aki a hatodik hálóőr lett a liga történetében, aki 2500 gólt kapott.

Furcsa módon győztes mérkőzést követően menesztette edzőjét a Montreal Canadiens, amely hétfőn elköszönt Guy Carbonneau-tól, helyére az eddigi általános igazgató, Bob Gainey került.

A fennállása 100. évfordulóját ünneplő gárda nem titkoltan ebben az idényben meg akarja nyerni a Stanley-kupát, január óta azonban olyan rossz formában van, hogy már csak egy pont az előnye a kilencedik helyezett New York Rangersszel szemben. A Montreal az utóbbi tíz meccséből ötöt elvesztett, legutóbb viszont nyert a Dallas Stars otthonában 3-1-re, mégis menesztették Carbonneau-t.

eredmények:
Carolina Hurricanes - New York Rangers 3-0
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 2-1
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 3-2

Mindent egy helyen az Eb-ről