Vágólapra másolva!
Címvédésre készül a Pittsburgh Penguins az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), amelynek 2009/10-es idénye magyar idő szerint péntek hajnalban indul.

A Jevgenyij Malkin és Sidney Crosby fémjelezte Pingvinek csapata fiatal, ám már elegendő rutint szerzett ahhoz, hogy ismét a csúcsra érjen. A trónról letaszított Detroit Red Wings valamelyest átalakította keretét, és így is esélyes. A Keleti-főcsoportból a Boston Bruins és a gólkirály Alekszandr Ovecskinnal felálló Washington Capitals, illetve a Philadelphia Flyers, a Nyugatiból pedig a Detroit mellett a San Jose Sharks, a Calgary Flames és a Chicago Blackhawks lehet veszélyes a Pittsburghre.

Ahogy az elmúlt években megszokottá vált, ismét lesznek mérkőzések Európában: a Detroit és a St. Louis Blues Stockholmban, a Florida Panthers és a Chicago Helsinkiben lép fel most pénteken és szombaton. Január elsején ismét megrendezik a nyitottpályás Winter Classicet, ezúttal a bostoni Fenway Parkban a helyi Bruins fogadja a Philadelphiát - már ha az időjárás engedi.

A vancouveri téli olimpia miatt február 15. és 28. között nem rendeznek meccseket az NHL-ben, mert a sztárok hazájuk válogatottjaiban szerepelnek. Az alapszakasz április 11-én zárul, és közel két hónap múlva derül ki, ki nyeri a Stanley-kupát. A 30 csapat az alapszakaszban 82-82 meccset játszik, keletről és nyugatról 8-8 gárda jut be a playoffba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!