Vágólapra másolva!
Kemény Dénes huszonegy játékost hívott meg a férfivízilabda-válogatottba, amely február utolsó hetében négy hivatalos nemzetközi mérkőzést is játszik.

A szövetségi kapitány hétfőn közzétett listája alapján hazatér a Pro Recco (Kásás Tamás, Madaras Norbert) és a Primorje Rijeka (Varga Dániel, Varga Dénes) két-két olimpiai bajnoka, és meghívót kapott a most debütáló Salamon Ferenc is.

Kemény Dénes a válogatott honlapjának így fogalmazott: "Abból a szempontból nagyon fontos a most ismertetett lista, hogy az abban szereplők közül mindenki esélyt kap arra, hogy bizonyítsa: helye kell legyen a májusban kihirdetendő világbajnoki keretben."

A magyar válogatott jövő kedden, 18 órás kezdettel Debrecenben játssza első idei hivatalos mérkőzését. Az ellenfél Kanada csapata lesz, másnap pedig kezdődik Miskolcon a Volvo-kupa, amelyen az észak-amerikai ország legjobbjai mellett Ausztrália és Németország együttese vesz még részt.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Baksa László, Gergely István, Nagy Viktor
mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Biros Péter, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Marnitz Gergő, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Vörös Viktor.

Mindent egy helyen az Eb-ről