A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!

Szeged-Szolnok döntő lesz a pólós Magyar Kupában

A Szolnok és a Szeged jutott a férfi vízilabda Theodora Magyar Kupa vasárnapi döntőjébe. A Szolnok a Debrecent múlta felül gólszegény mérkőzésen, míg a címvédő szegediek egy góllal verték a Vasast a Komjádi uszodában telt ház, több mint ezer néző előtt.

Magar Kupa, Eődöntő:
A-HID Szeged VE - TEVA-Vasas 10-9 (3-3, 2-3, 2-2, 3-1)
góldobók: Szivós 4, Kayes 3, Kunac 2, Kiss Cs. 1, illetve Vámos 4, Brguljan 2, Katonás, Öler, Hárai 1-1
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - Debreceni VSE 5-3 (2-3, 0-0, 3-0, 0-0)
góldobók: Pásztor 3, Georgescu, Gocic 1-1, illetve M. Korolja, Letica, Giorgetti 1-1

A bajnok fővárosiak és a Magyar Kupa-címvédő szegediek csatáján fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy gólnál nagyobb különbséget egyik sem tudott elérni. A félidőben jobban álló Vasasnál elsősorban a balkezes Vámos Márton tűnt ki, aki a negyedik negyed elején már negyedik találatát jegyezte, míg a szegedieknél az ex-honvédos Szivós Márton és az új-zélandi idegenlégiós, Joseph Kayes villogott három-három találatával. Miután a Vasas kettős emberelőnyét sem tudta kihasználni, Szivós megszerezte negyedik gólját a záró nyolc perc elején ötméteresből (10-9), később kiderült, gólja döntőt ért.

A Szolnok-Debrecen találkozó légiós gólokkal indult, az első negyedet 3-2-re a hajdúságiak nyerték. A folytatásban azonban leálltak a csapatok a góltermeléssel, olyannyira, hogy legközelebb csupán a harmadik negyed közepén rezdült a háló, amikor egyenlített a Szolnok. Pásztor Mátyás előbb megúszásból, majd emberelőnyből és akcióból is eredményes volt, és mesterhármasával 5-3-ra a Tisza-partiakhoz került át a vezetés. A Debrecen ezt követően hiába igyekezett, a befejező nyolc percben még szépítenie sem sikerült, így ebből a párból a Szolnok jutott a vasárnap déli döntőbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!