A Győr rommá verte a Sävehofot

Görbicz Anita, kézilabda
Veszprém, 2014. augusztus 31. Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC játékosa a női kézilabda Szuperkupa mérkőzésén Veszprémben 2014. augusztus 31-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Története legnagyobb különbségű idegenbeli győzelmét aratta a svéd Sävehof otthonában a BL-címvédő Győri Audi ETO, amely a második félidőben cseresorával játszva nyert 17 góllal. 

Kézilabda Bajnokok Ligája, D csoport:
IK Sävehof-Győri AUdi ETO KC 21-38 (8-20)

Az első félidőben a Győr ellentmondást nem tűrően kézilabdázott, elsősorban remek védekezésének köszönhetően gyorsan állva hagyta a Sävehofot. A svédek nem tudtak mit kezdeni a győri fallal, amely mögött Jelena Grubisic is remekelt, így a magyar csapat sok könnyű gólt szerzett lerohanásból, Görbicz Anita pedig ezúttal jobban lőtte a heteseket, mint az első fordulóban.

A Győr mindössze 8 gólt kapott az első félidőben, lőtt cserébe 20-at, így a második félidőre már nem maradt sok nyitott kérdés. Így gondolhatták a magyar csapat játékosai is, mert a svédek a szünet után 10 perc alatt megduplázták szerzett góljaik számát. Szoros nem lett a meccs, de a győri cseresor már jóval kevésbé volt hatékony, mint az első félidőben látott csapat.

Görbiczék nem kegyelmeztek Forrás: MTI/Kovács Anikó

A BL-címvédő védekezése nem sokat javult a második félidőben, de a csereként beszálló Planéta Szimonetta és Anna Szen gólerős játékával még így is növelni tudta a különbséget a Győr. A végeredmény 21-38 lett, ez a Győr BL-történetének legnagyobb különbségű idegenbeli győzelme.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!