Vágólapra másolva!
Hosszú távra tervez, de elsősorban a júniusi Európa Liga-mérkőzéseken szeretne jól szerepelni csapatával Juan Manuel Barrial, a magyar férfi röplabda-válogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitánya.

Az argentin szakember a múlt héten Svédországban három edzőmérkőzésen már dirigálta az együttest a házigazdák legjobbjai ellen. Két vereség mellett egyszer győzött a gárda, amely közel két év után ünnepelhetett újra sikert.

A dél-amerikai szakember a hétvégén hazai közönség előtt is bemutatkozik, ugyanis Dunaújvárosban péntektől vasárnapig egy négyes tornán Dániával és Svédországgal találkozik a magyar válogatott, amely két csapattal lesz érdekelt a viadalon.

Az eseményt felvezető pénteki, egyben bemutatkozó sajtótájékoztatóján Juan Manuel Barrial elmondta, ismerte a játékosokat és a körülményeket, ennek tudatában pályázott a posztra,

az eddigi tapasztalatai pedig rendkívül pozitívak.

Hozzátette, ebben az évben a legfontosabb feladatnak azt tartja, hogy összekovácsolódjon az együttes, és elsősorban a júniusi Európa Ligán szeretne jól szerepelni.

Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára elmondta, amióta a röplabda kiemelt sportág, megfelelőek lettek a feltételek, az elmúlt években a női válogatott már bizonyított is, most pedig a férfiaknak szeretnék megadni a lehetőséget. Ennek érdekében rendezett Magyarország - Szlovákiával együtt - junior Európa-bajnokságot, valamint nevezte a férficsapatot az Európa Ligára. Hozzátette, nem egyszeri alkalomról van szó, hanem egy

hároméves programról, amelynek célja, hogy a férfiválogatott ott legyen 2019-ben a már 24 csapatos Európa-bajnokságon.

Gergye Roland, a Bajnokok Ligája-résztvevő francia Paris Volley ütőjátékosa hangsúlyozta, az elmúlt években szezonokként összesen csak egy-két hetet tudtak együtt készülni, most azonban a hosszabb programnak köszönhetően véleménye szerint ütőképesebb lehet a csapat.

Juan Manuel Barrial (balról a második) bizakodva vág neki a munkának Forrás: Magyar Röplabda Szövetség

Megjegyezte, a világbajnoki selejtezőkön nagyon nehéz helyzetben vannak, hiszen rendkívül erős ellenfelekkel találkoznak majd, ennek ellenére nem fogják feladni, ugyanakkor az Európa Ligában már bízni lehet egy jobb eredményben.

A dunaújvárosi tornát követően - amelyet az MRSZ honlapja élőben közvetít, a helyszínen pedig ingyenesen lehet végigszurkolni - a gárda május 24. és 28. között Tallinnban játszik világbajnoki selejtezőt, ahol a házigazda észtek mellett Montenegró, Oroszország, Románia és Koszovó legjobbjaival találkozik majd. Júniusban már az Európa Ligába bizonyíthat az együttes, itt két tornát vív majd Dánia, Izrael és Ukrajna társaságában.

Mindent egy helyen az Eb-ről