Vágólapra másolva!
A női kosárlabda Euroliga B-csoportjában a lett TTT Riga szerdán egy ponttal, 62-61-re nyert Isztambulban a Fenerbahce ellen. Ez a váratlan eredmény azt jelenti, hogy a Sopron Basket két győzelemmel a csoport harmadik helyére is odaérhet, de extrém esetben a másodikról sem kell lemondania. Ehhez viszont csütörtökön verni kell a török Hatayt és jövő szerdán a lett Rigát - utóbbit idegenben.

A dolgok végtelen leegyszerűsítése a következő mondat:

ha a Sopron a hátralévő két fordulóban úgy játszik, mint egy hete Kurszkban, akkor nincs kérdés.

Akkor nyer a Hatay ellen és nyer Rigában és a dolgok extrém alakulása esetén (ehhez a francia Carolónak nyernie kellene a Fener ellen az utolsó fordulóban) és a második helyen fut be a Kurszk mögött.

Maradjunk azonban a realitás talaján: a két győzelem inkább a 3. helyre lesz jó, mert a Fener nem akar majd kikapni Franciaországban. (Bár ebben a csoportban már minden megtörtént és megtörténhet.) A Sopronnak most csak magára kell figyelnie és nyernie kell a török Hatay ellen, amely a decemberi első találkozás óta alaposan megroppant, mert a három legjobb játékosa távozott Törökországból. Courtney Paris, Glory Johnson, és Hind Ben Abdelkader lelépett, mert a török csapat nem fizetett nekik időben, márpedig ebben a profi világban egy percet sem várnak a jussukra a légiósok. Fogják magukat és hazamennek.

A Sopron baszk vezető edzője, Roberto Iniguez nem véletlenül beszél arról, hogy a Sopronnak le kell ráznia magáról a terheket. Csak ebben az esetben lehet esélye az utolsó két meccsen.

A sérüléséből lábadozó Fegyverneky Zsófia még nem lehet ott a pályán, az őt helyettesítő Honti Katára viszont számíthat a soproni szakvezetés. A magyar bajnok felfelé ívelő formája biztató lehet, de kőkemény meccs következi Sopronban, amelyről az Origo a helyszínről számol be.

Mindent egy helyen az Eb-ről