Vágólapra másolva!
A Meskov Breszt 26-24-re legyőzte a MOL-Pick Szegedet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójának csütörtök esti mérkőzésén.

Juan Carlos Pastor valamivel biztatóbb előjelekkel készülhetett zsinórban harmadik idegenbeli BL-fellépésére. Visszakerült a szegedi keretbe az elmúlt hetekben egyaránt a koronavírussal bajlódó Bodó Richárd, Dean Bombac és Stanislav Kaspárek is. A szeptember végén a PSG-t is legyőző Breszt a teljes csapatával várhatta a csütörtöki összecsapást.

Joan Canellas ezúttal is csapata vezére tudott lenni, de a győzelem most sem jött össze a Szegednek Forrás: EHF CL, Facebook

A Szeged kezdte jobban a mérkőzést, Mikler Roland védései egy rendkívül koncentrált, összeszedett védekezés mögött egy-két gólos előnyt biztosított a magyar csapat számára. Támadásban az eddigi két BL-meccsen 18 gólt szerző Joan Canellas remek passzokkal szolgálta ki a visszatérő Bodót és Bombacot.

A huszadik percre a korábbi szegedi irányító, Stas Skube fantasztikus megmozdulásaival a Breszt 9-8-ra átvette a vezetést. A szünetre Mario Sostaric három értékesített büntetőjének is köszönhetően mégis a Szeged mehetett 12-11-es előnnyel.

A második félidő elején Juan Carlos Pastor kockáztatott: a spanyol szakember hét mezőnyjátékossal állt fel a folytatásra. A vezetőedző húzása ezúttal nem jött be, a Breszt a vendégek technikai hibáinak és Ivan Pesic bravúrjainak köszönhetően megúszta a rohamokat, sőt üres kapus gólokkal 13-12-es vezetésből pillanatok alatt 17-13-as hátrány lett.

A játékrész közepére a Szeged védekezése megszűnt létezni, egyes kulcsemberein kezdtek kijönni a fáradtság jelei. Pastor a 45. percben kikérte harmadik idejét is, de Jaka Malus, Andrei Yurynok és Mikita Vailupau gyors góljaira csak Rosta Miklós tudott válaszolni. (18-25)

Sostaric hetesei tartották valamelyest a lelket a vendégekben, de az utolsó tíz percben egy hat gólos hátrányt kellett volna ledolgozni immáron Mirko Aliloviccsal a kapuban. A horvát játékos üres kapus találata volt talán a Szeged legszebb momentuma a második félidőben, a győzelem nem jött össze, holott a meccs utolsó öt gólját a Tisza-partiak dobták.

A Meskov Breszt 26-24-re legyőte a MOL-Pick Szegedet.

A magyar csapat rendkívül nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően, és nem csak azért, mert mindhárom eddigi mérkőzését elveszítette. Sokkal nagyobb gondot okozhat a játékosok erőnléti és abból fakadó mentális lemaradása, amit közel száz százalékban a koronavírus okozott.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló
Meshkov Breszt - MOL-Pick Szeged 26-24 (11-12)

Mindent egy helyen az Eb-ről