A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A címvédő és a házigazda is győzelemmel kezdett a női kézilabda-Eb-n

Anne Mette Hansen dán kézilabda válogatott
Anne Mette Hansen of Denmark celebrates after scoring a goal in the EHF Euro 2020 European Women's Handball preliminary round match between Denmark and Slovenia at the Jyske Bank Boxen in Herning, on December 4, 2020. (Photo by Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
Vágólapra másolva!
A házigazda Dánia 30-23-ra legyőzte Szlovénia csapatát a női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének pénteki játéknapján. Szintén győzelemmel kezdett a címvédő Franciaország.

A herningi A csoport esti mérkőzésének első félidejében remekül tartották magukat a szlovénok, és akkor is visszakapaszkodtak, amikor a hazaiak egy 5-0-s, majd egy 4-1-es sorozattal elhúztak tőlük.

A 38. percben még csak két góllal vezetett Dánia, ám ezt követően ismét ellépett, és végül magabiztosan nyert. A Győri Audi ETO KC dán játékosa, Anne Mette Hansen mindhárom lövését gólra váltotta.

Győzelemmel kezdett a győri Anne Mette Hansennel felálló, házigazda dán válogatott Forrás: AFP/Henning Bagger/Henning Bagger

A címvédő francia válogatott 24-23-ra győzött Montenegró ellen. Ezen a találkozón mutatkozott be a montenegrói nemzeti együttes szövetségi kapitányaként a november 23-án kinevezett dán Kim Rasmussen, aki 2016 májusa és idén január között a magyar női válogatottat irányította.

Meglepetésre az ő csapata kezdett jobban, a meccs harmadánál már 9-4-re vezetett, és bár a franciák a szünet előtt felzárkóztak, a vezetést ekkor még nem tudták átvenni. A második felvonásban is sokáig vezetett Montenegró, a címvédő francia együttes csak az 52. percben tudta először átvenni a vezetést, és nagy csatában végül egy góllal nyert.

A Győri Audi ETO KC francia játékosai közül Estelle Nze Minko egy, Beatrice Edwige két gólt dobott, Amandine Leynaud pedig öt lövést védett. A Debrecen montenegrói légiósa, Jelena Despotovic háromszor volt eredményes.

Női kézilabda Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló:
A csoport (Herning):
Dánia-Szlovénia 30-23 (14-12)
Franciaország-Montenegró 24-23 (11-12)
korábban:
C csoport (Kolding):
Horvátország-Magyarország 24-22 (12-12)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!