Itt a hivatalos döntés arról, hogy lehetnek-e nézők a férfi kézilabda-világbajnokságon

Germany - Austria Sports HANDBALL European Championship qualification Handball (Team)
10 January 2021, North Rhine-Westphalia, Cologne: Handball: European Championship Qualification, Germany - Austria, 2nd Qualification Round, Group 2, Matchday 4. The teams are on the field before the match. Photo: Marius Becker/dpa
Vágólapra másolva!
Bár sokáig úgy tűnt, hogy nézők előtt kerül sor Egyiptomban a férfi kézilabda-világbajnokságra, a szervezők vasárnap úgy döntöttek, hogy végül mégis zárt kapuk mögött rendezik meg a tornát.

A torna előtt pár héttel látott napvilágot az az információ, hogy a koronavírus-járvány ellenére mégis lehetnek nézők a világbajnokságon.

Az IHF és a szervezők ezt a nézőtér 20 százalékában maximalizálták volna.

Azonban Mikkel Hansen és Sander Sagosen mellett több világsztár is felszólalt amellett, hogy nem értenek egyet a döntéssel. Szerintük az IHF felesleges veszélynek tette volna ki őket. Ha nézők előtt rendezik a tornát, akkor szinte teljesen feleslegesen zárták volna a játékosokat a női Eb-n már látott buborékba.

Az IHF végül eleget téve a kézilabdázók akaratának három nappal az első alkalommal 32 csapat részvételével zajló torna kezdete előtt úgy döntött, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a világbajnokságot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!