A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A tengerentúli AHL-ből érkező Josh Atkinsonnal erősítette meg keretét az osztrák jégkorongligában (ICE) érdekelt Hydro Fehérvár AV19.

A székesfehérvári klub honlapjának hétfői beszámolója kiemelte: Paul Geiger a napokban a következő évadra érvényes szerződése felbontását kérte és a civil életben folytatja karrierjét. A játékos döntését a klubvezetés tudomásul vette, pótlására pedig Josh Atkinsont igazolta le.

A 28 éves hátvéd 2016 óta szerepel a profik között, előbb az ECHL-ben több csapatnál is megfordult, majd az utolsó két évadban az Iowa Wild együttesében lépett jégre.

"Azért döntöttem az európai folytatás mellett, mert jó lehetőségnek tartom a karrierem következő részében.

Ezen kívül Szélig Viktorral való beszélgetéseink során kiderült, versenyképes csapatot terveznek Fehérváron, így nagyon várom, hogy az új csapattársaimmal minél tovább jussunk a bajnokságban" - mondta a 189 centiméter magas, 89 kilogrammos Atkinson a szerződés aláírását követően.

"Josh az AHL-ből érkezik, ahol sokkal inkább a védekező játék volt a feladata, azonban az ECHL-ben a támadásokban is számítottak rá, így a pálya mindkét részén otthon érzi magát, ráadásul a fizikai hokitól sem retten meg. Különös erőssége a sebessége, ráadásul egyetemi évei alatt olimpiai méretű pályán játszott, így reméljük, gyorsan alkalmazkodni tud majd a nagyobb jégfelülethez" - indokolta a hátvéd igazolását Szélig Viktor általános igazgató.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!