Nem rendeznek nemzetközi kézilabda mérkőzéseket Oroszországban és Ukrajnában

Russia Handball CSKA - Rostov-Don cup 2020 female Horizontal
A Rosztov Don nem játszhat otthon a Bajnokok Ligájában
Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) pénteki döntésének értelmében az orosz és az ukrán válogatottaknak és klubcsapatoknak semleges helyszínen kell lejátszaniuk hazai mérkőzéseiket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására.

A női Európa-bajnokság selejtezősorozatában a Lengyelország-Oroszország és a Csehország-Ukrajna mérkőzéseket elhalasztották. A Finnország-Ukrajna férfi világbajnoki selejtező mindkét meccsét Finnországban rendezik.

A Rosztov Don nem játszhat otthon a Bajnokok Ligájában Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Filippov

A pénteki döntés a férfi Bajnokok Ligájában az ukrán Motor Zaporizzsja, a női BL-ben az orosz CSZKA Moszkva és a Rosztov-Don, a férfi Európa-ligában az orosz Csehovszkije Medvegyi, a férfi Európa-kupában pedig az orosz HK Viktor Sztavropol csapatát érinti.

Az EHF és az EHF Marketing GmbH felmentette a férfi Bajnokok Ligája klubjait a versenysorozat hivatalos partnere, a Nord Stream 2 emblémájának és reklámjainak kötelező megjelenítése alól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!