Vágólapra másolva!
A Szombathely hazai pályán megverte szerdán a litván Vilniust a középdöntő hatodik, utolsó fordulójában, így öt vereség után győzelemmel búcsúzott a férfi kosárlabda Bajnokok Ligájától.

A magyar bajnok és kupagyőztes - amely csoportelsőként jutott tovább a BL első szakaszából - annak a reményében lépett pályára az utolsó fordulóban, hogy megszerzi első sikerét a középdöntőben. Az esélyeket némileg javította, hogy február elején Milos Konakov vezetőedző együttese csak 91-88-ra maradt alul Vilniusban. A litvánok 2/3-as mérleggel, csoportharmadikként várták az összecsapást annak a tudatában, hogy már ők sem juthatnak tovább az L jelű kvartettből.

A sérült Benke Szilárdot nélkülöző Falco főként Golomán György révén négy ponttal elhúzott, aztán hárommal a vendégek vezettek.

A második negyedben már jobbára a Vilnius volt előnyben, ekkor Perl Zoltán és Váradi Benedek játéka is feljavult.

A nagyszünetben 46-39 állt a nagyórán a hazaiak kettőjével szemben nyolc triplát dobó baltiak javára.

Győzelemmel búcsúzott a BL-től a Falco Fotó: Csudai Sándor - Origo

Térfélcsere után a vasiak ismét utolérték riválisukat, az utolsó játékrész 59-59-ről indult. A hátralévő időben kiélezett csata zajlott a parketten, felváltva vezettek a csapatok, egy perccel a vége előtt 77-72 volt az állás, a hajrában pedig a litvánok már csak három pontra tudtak felzárkózni.

A Falco így győzelemmel fejezte be BL-szezonját.

A középdöntő 16 csapata oda-visszavágó alapon küzdött meg egymással négy kvartettben, ezután a csoportok első és második helyezettjei kerülnek a BL negyeddöntőjébe.

Férfi kosárlabda BL, középdöntő, L csoport, 6. forduló:
Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Vilnius (litván) 86-81 (22-19, 17-27, 20-13, 27-22)
A magyar csapat legjobb dobói: Perl 25 pont, Váradi 15, Golomán 15, Barac 13, Clark 11

Mindent egy helyen az Eb-ről