Vágólapra másolva!
A salamancai Avenida női kosárcsapatának amerikai sztárja, Kahleah Copper nagyon nehéz napokat él át. A 27 éves játékosnak azonnal haza kellett utaznia az Egyesült Államokba, mert meghalt a testvére. A sok sérült miatt egyébként sincs könnyű helyzetben a spanyol csapat, amely a tragédia miatt az egyik legjobbját is nélkülözni kénytelen a Sopron Basket együttesét is érintő Euroliga negyeddöntője előtt.

Spanyol lapinformációk szerint

meggyilkolhatták a játékos testvérét, aki ebben a nehéz helyzetben szeretett volna a családja mellett lenni.

A klubja közleményben fejezte ki a részvétét és a támogatását a játékosnak a bátyja halála miatt. Mint írták, Kahleah Copper azonnal az Egyesült Államok felé vette az irányt. A klub a támogatását fejezte ki a játékos felé.

A klub melett a csapattársak is üzentek a nehéz pillanatokat átélő amerikai sztárnak.

Nincs tehát könnyű helyzetben az Avenida, amelynek sérülések miatt egyébként is fontos hiányzói voltak, most pedig nagy kérdés, hogy a csapat egyik legjobbja, Kahleah Copper mikor tér vissza. Ennek magyar szempontból is van jelentősége,

mivel ha a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjébe bejut a spanyol együttes és a Sopron Basket is, akkor a két csapat egymás ellen játszik az elődöntőben.

A Sopron Basket a francia Montpellier csapatával találkozik a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében. A negyeddöntőt jövő kedden és pénteken rendezik, az esetleges harmadik összecsapás március 16-án lesz, a Sopron pályaelőnyből várja a párharcot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!