A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Akár kvízkérdés is lehetne, hogyan lehet egy kosárlabda-mérkőzésen egy támadásból 6 pontot szerezni? A válasz sokak szerint az lenne, hogy sehogy, de most megmutatjuk, hogy ez mégis lehetséges. A szerdai Girona-Salamanca női kosárlabda Euroliga-negyeddöntőn történt meg mindez.

Kettő perc volt hátra a mérkőzésből, a hazai csapat, a Girona 66-62-re vezetett, amikor a Salamanca jöhetett támadással.

A kék mezes Silvia Dominguez kezében volt a labda, amikor a sárga mezes Laia Palau szabálytalankodott. A bírók fújtak, de Palaunak ez nem volt elég és a sípszó elhangzása után még egyszer odaütött. Az első szabálytalanság miatt 2 büntető jöhetett volna a Salamancának, míg a második - sportszerűtlen - hiba után újabb két büntető járt a vendégcsapatnak, amely így összesen 4 büntetőt dobhatott. Majd a sportszerűtlen hiba miatt a Salamanca oldalról dobhatta be a labdát. Az ebből az akcióból betaláló Emese Hof újabb kosara jelentette azt, hogy a vendégek összesen 6 pontot szereztek úgy, hogy a Girona közben nem támadhatott, azaz egy támadáson belül született meg ez a 6 pont. Ez pedig tényleg nagyon ritka ebben a sportágban. Nem véletlen, hogy a bírók nagyon hosszas tanácskozás után hozták meg a döntésüket.

A meccset azonban hosszabbítás után a Girona nyerte meg és ezzel kiharcolta a harmadik mérkőzés lehetőségét. Ez utóbbit szombaton este játsszák le Salamancában. Az ottani győztes jut be a Final Four-ba és játszik majd az elődöntőben a Sopron Basket együttesével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!