Élő közvetítés
Svájc
ÉLŐ
Olaszország
Vágólapra másolva!
Visszavonult Blázsovics Péter válogatott röplabdázó, aki április közepén a DEAC edzésén rosszul lett, összeesett, és egyik társának gyors beavatkozása mentette meg az életét.

„Jól vagyok, már itthon lábadozom. A kórházban beültették az ICD-készüléket, amit eleinte nehéz volt megszokni, de már kezdek megbarátkozni vele. A kardioverter defibrillátorral itthon nem lehet versenyszerűen sportolni, bár állítólag lehetne speciális engedélyt kérni – nyilatkozta szerdán a debreceni klub honlapján Blázsovics Péter. A magyar válogatott korábbi játékosa hozzátette, már nem szeretne játszani, mert félelem és aggodalom lenne benne. – Aggódnék, mi lenne, ha mondjuk eltalálná a labda a készüléket. Emellett azt sem akarom, hogy a családom újra átélje azt, ami tavasszal történt."

Blázsovics Péter, röplabda, magyar válogatott
Visszavonult Blázsovics Péter, magyar válogatott röplabdázó
Fotó: facebook.com/magyarroplabdaszovetseg

Visszavonult a magyar válogatott röplabdázó, Blázsovics Péter

Hozzátette, sok vizsgálaton vett részt – és hamarosan vár rá egy teljes terheléses vizsgálat –, de egyszer sem találtak rendellenességet, ezért is rejtély, mi történhetett áprilisban. Blázsovics az utóbbi idényben Szlovéniában játszott, előtte pedig hat évig volt a felnőttek között magyar bajnok és kupagyőztes Kazincbarcika szélső ütője.

A DEAC-ot csak a következő szezontól erősítette volna. 

A sportoló életét a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club feladója, Árvai Péter mentette meg, aki korábban két és fél évig dolgozott a Debreceni Egyetem Neurológiai Klinikáján, jelenleg a Berettyóújfalui Campus neurológusa, emellett pedig feltalálóként a hasonlóan hirtelen rosszullétek gyors diagnosztizálásán dolgozik.

„Életre szóló barátságot kötöttünk, gyakran váltunk egymással üzeneteket, továbbá tervben van, hogy találkozunk majd valahol. Nem tudom neki elégszer megköszönni, amit értem tett. Az biztos, bármiben számíthat rám. 

Április 10-e a második születésnapom lett, és abban bízom, hogy minden évfordulón tudok majd koccintani vele" 

– idézte a magyar férfi röplabda-válogatottban többször szereplő Blázsovics Pétert az MTI.

Mivel már megszerezte a B licencet, Blázsovics szeretne edzőként tevékenykedni. Jelenleg is sportszervező szakos egyetemi hallgató, korábban pedig elvégzett egy sportszervező-menedzser OKJ-s képzést, így az eddig összegyűjtött tudását próbálja kamatoztatni a civil életben. Mint elmondta, akadnak lehetőségei, de konkrétumokról most még nem szeretne beszélni.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről