A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:55TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott drámai meccsen, Simon Petra utolsó pillanatban lőtt góljával 25-24-re nyert Brazília ellen a párizsi olimpián. A mérkőzés után a győztes gólt szerző 19 éves játékos mellett a szintén remeklő Debreczeni-Klivinyi Kinga értékelte a látottakat.

"A szurkolók nélkül nem sikerült volna ez a győzelem, őrületes meccs volt. Az egyik időkérésnél nekem is eszembe jutott, hogy mindenki nyugodjon meg, nem kell kapkodni. Nem húztak olyat a brazilok, amire nem készültünk volna. 

Igazából saját magunk ellenségei voltunk az első félidőben, de a másodikban már minden jól alakult. A párommal és a kislányommal már beszéltem. Köszönöm nekik, hogy idejöttek,

mert nem egyszerű ezt megvalósítani" - nyilatkozta a brazilok elleni siker után Debreczeni-Klivinyi Kinga.

A mérkőzés után Golovin Vlagyimir is dicsérte a győztes gólt szerző Simon Petrát, aki az olimpia előtt tette le az érettségit, méghozzá kitűnő eredménnyel.

IMG_6179
Simon Petra lett a brazilok elleni meccs hőse
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

"Néztem az időt, láttam, hogy nincs sok hátra, így muszáj voltam lőni. Örülök, hogy gól lett. Mindig úgy megyek bele minden meccsbe, hogy a legtöbbet akarom kihozni magamból. Nagyon fontos ez a győzelem a csapatnak" - kezdte értékelését Simon Petra, aki azt is elárulta, mit mondtak neki a lányok a lefújást követően.

"Meg tudod csinálni, ez vagy te - mondták nekem a többiek. Abszolút hittek bennem és támogattak. Fantasztikus egy ilyen csapat tagjának lenni. 

A mai teljesítményemre mondjuk egy 5-ös alát adnék, azért az nem rossz. Egyébként teljesen elveszítettem az időérzékem, hiszen a meccset délelőtt játszottuk, de én azt hittem, hogy már este 7 óra van"

- tette hozzá a magyar válogatott 19 éves klasszisa.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!