A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
15:50VívásHungary-Iran
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott kezében ott volt a lehetőség, hogy legyőzze a norvégokat a párizsi olimpián. Sajnos, ott is maradt. Hihetetlen, drámai meccset játszottunk a skandinávokkal.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.

Reggel 9 órakor bármilyen nagy tétre menő kézilabdameccset játszani őrültség. S a világon egyetlen olyan versenysorozat van, ahol ezt megteszik, ez pedig az olimpia. Az ok is nagyon egyszerű: 14 óra alatt kell lejátszani 6 meccset és ez csak akkor lehetséges, ha az elsőt reggel 9-kor kezdik.

IMG_6817
A magyarok az egyik legnehezebb meccsükre készültek Norvégia ellen
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A magyarok közül eddig a női kézicsapat játszott ebben a lehetetlen időpontban, és nyert is egy góllal a brazilok ellen, ez tehát akár jó előjel is lehetett. Fájdalom, a szerda reggeli ellenfél ennél kissé mívesebb és erősebb csapat volt, a norvég férfi kézilabda-válogatott, amely eddig mindkét meccsét megnyerte és 27-22-re verte meg a házigazda franciákat.

A meccs előtt derült ki, hogy csere történt a magyar csapatban, Rosta István került ki és Pedro Rodriguez be. Az első gólt a norvégok lőtték erre jött Szita egyenlítése, majd több lehetőséget is elpuskáztunk. Szita kihagyott ziccere nagyon fájdalmas volt, főleg azért, mert nem sokkal később ismét Norvégia vezetett.

IMG_6827
Ancsin Gábor remekül védekezett
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Nem sokkal később viszont Bóka góljával már mi. 4-3 ide, a 8.percben jártunk ekkor. Öröm volt nézni a játékunkat, na meg Palasics fantasztikus védéseit. És ez akkor is igaz volt, ha a norvégok gyors támadásai gólokat eredményeztek. 

De az sem törte össze a csapatot, amikor a norvégok a 12. percben 7-5-re vezettek, mert innen is visszajöttünk, 7-7-re, majd a norvég csapat elcserélte magát és emberelőnybe kerültünk, majd Bánhidi ismét a magyaroknak dobott egy gólt. Majd még egyet és csodás módon a magyar csapat vezetett két góllal (10-8) ide. Palasics hetest védett, Bodó nagy gólt lőtt és ezzel 11-8-ra vezetett a mi csapatunk, amely egy 5-0-s sorozatot nyomott le a világ egyik legjobb együttese ellen.

IMG_6828
Lékai Máténak meg kellett küzdenie a kőkemény norvég védőfallal
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Ez a tény felpaprikázta a norvég csapatot, amely két perc alatt - viszonylag könnyedén - egyenlíteni tudott. 11-11-es állásnál a magyar kapitány, Chema Rodriguez időt kért.

Elővettük a 7 az 5 ellent, mert emberelőnybe kerültünk és a szélről Imre Bence nagy góllal fejezte be a támadást. A következőt Fazekas Gergő, így ismét két góllal vezettünk. Palasics továbbra is kegyelmi állapotban védett. Az első félidő utolsó percében ezt az előnyt sikerült megőrizni, és a szünetben 13-11-re vezettünk Norvégia ellen.

IMG_6820
A magyar szurkolók remek hangulatot teremtettek
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A második félidőt mi kezdtük el. Imre Bence szélről verte a norvég kapus szeme közé, ezzel 14-11 volt ide. Aztán Imre Bence kezében ott volt, hogy elhúzzunk négy góllal, de a norvég kapus kifogta a lövést. Ez azért volt baj, mert Bergerud, a norvég kapus igencsak elkapta a fonalat és a skandináv válogatott 7 perc alatt ledolgozta a hátrányát (14-14). Kezdődhetett tehát minden újra.

Imre Bence hetesével újra mi vezettünk, de Sipos Adrián kiállítása nem hiányzott. Ugyanakkor továbbra is vezettünk és már csak 15 perc volt hátra a meccsből. Az ember szinte nem is akart hinni a szemének. Olyan szépen és fegyelmezetten játszottunk Norvégia ellen. Imre Bence újabb gólt lőtt, s ezzel 19-17-re vezettünk.

2024Párizsolimpia, 2024párizsiolimpia, Olimpia2024, OlimpiaPárizs, Párizs2024, 2024 Paris olympic games, 2024.07.31., kézilabda, Norvégia–Magyarország, férfi kézilabda, kapus Palasics Kristóf, kapus, PalasicsKristóf
Palasics Kristóf káprázatosan védett
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Imre Bence már a hatodik gólját dobta be ezzel 20-18-ra vezettünk. Ugyanakkor a norvég játékosok képesek voltak akár egy perc alatt is két gólt szerezni. 20-20 után Bodó bombázott be egyet, 21-20 ide. De még mindig volt hátra 10 perc. Pedig már vége lehetett volna.

Bodó szerencsére nem így gondolta, mert egy újabb bombával 22-21-es vezetéshez juttatta a magyarokat. Sajnos, a norvégoknak mindenre volt válaszuk, ráadásul az 54. perben Zoran Ilicset kiállították. Ha valami, ez nagyon nem jött jól. Ekkor 22-22 volt az állás, s 6 perc volt hátra a mérkőzésből.

Ekkor Bodó lépett elő nyerőemberré, mert 11 méterről irtózatos gólt lőtt. A norvégok elvesztették a labdát, lehetett a kétgólos előnyért támadni, de még mindig emberhátrányban. Egy labdaeladás után azonban az üres kapuba lőttek gólt a norvégok - 23-23.

IMG_6837
Bánhidi Bence óriásit játszott ezen a meccsen
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Ennél izgalmasabb végjáték aligha jöhetett volna. Három perccel a vége előtt Lyse a norvégoknak szerzett vezetést, de erre jött Bánhidi válasza. Meg Lyse-é, akit nem lehetett tartani. Belül voltunk már az utolsó két percen, Bergerud védett, de egy labdaszerzés után Lékai egyenlített. Már csak 45 másodperc volt hátra, a norvégok időt kértek.

Imre Bence egyedül vezette a labdát a kapura, de Torbjörn Bergerud védeni tudott, végül Alexandre Blonz két másodperccel a vége előtt bedobta a norvégok győztes gólját, így a végig taktikusan védekező, a játékot tudatosan lassító magyar együttes pont nélkül maradt. Palasics Kristóf tíz, a túloldalon Torbjörn Bergerud 14 védéssel zárt. 

férfi kézilabda, csoportkör, 3. forduló, B csoport: Norvégia-Magyarország 26-25 (13-11)
Dél-párizsi 6-os Aréna, v.: Lah, Sok (szlovénok)
lövések/gólok: 42/26, illetve 43/25
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 3/3
kiállítások: 8, illetve 6 perc
Magyarország: Palasics - Bóka 2, Szita 2, Bánhidi 6, Sipos, Ancsin, Lékai 1, cserék: Imre 6, Fazekas 1, Bodó 6, Ilic 1, Ligetvári, Bartucz, Rodríguez
 a norvég gólszerzők: Blonz 9, Lyse 6, Sagosen, Setterblom 3-3, Björnsen 2, Överby, Gröndahl, Reinkind 1-1               

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!