A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Mint ismert, az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott 12-10-re legyőzte a szerbeket a Buenos Airesben rendezett világbajnokság döntőjében, ezzel megvédte címét. A magyar csapat tagja volt a korábbi legendás, tragikusan fiatalon elhunyt magyar pólós, Benedek Tibor fia, Benedek Mór is, aki ráadásul két gólt is szerzett a fináléban.

Korényi Balázs együttese visszavágott riválisának a csoportkörben elszenvedett 13-12-es vereségért, utána pedig mindkét alakulat győzelmekkel menetelt a fináléig. 

vízilabda, U18, magyar válogatott
Megvédte világbajnoki címét az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott
Fotó: waterpolo.hu

A keddi döntő is szorosan alakult. Bár a szerbek szerezték meg az első találatot, a magyarok hamar összeszedték magukat és az első negyedet kétgólos előnyben zárták, a nagyszünetre viszont egy találatra zárkózott az ellenfél. 

A fordulás után fordított a szerb csapat, de két találattal még a zárónegyed előtt visszavette a vezetést a címvédő, amely már nem engedte ki kezéből az előnyt.

Benedek Tibor nyomdokain a fia, Benedek Mór

A döntő legjobb játékosának Simon Balázst, míg a torna legjobb edzőjének Korényi Balázst választották, a legnagyobb figyelem mégis a tragikusan fiatalon elhunyt Benedek Tibor fiát, Bendek Mórt övezte.

Apa és fia között nemcsak külsőleg van hasonlóság - egyébként úgy is elképesztő, mint két tojás -, hanem a pályafutásukat illetően is.

 A Magyar Vízilabda Szövetség az Instagram-oldalán írt erről részletesen és osztott meg egy könnyfakasztó fotót.

"PONT ÚGY, MINT APA...
1989. július 23., Isztambul
A 17 éves Benedek Tibor pályafutása első aranyérmét nyeri az U17-es Európa-bajnokságon. A döntőben: Magyarország–Jugoszlávia 10-9, Benedek Tibor 3 gólt lőtt.

2024. július 10., Buenos Aires
A 17 éves Benedek Mór pályafutása első aranyérmét nyeri az U18-as világbajnokságon. 
A döntőben: Magyarország–Szerbia 12-10, Benedek Mór két gólt lőtt.

A legenda újjáéled, a mi szemünk pedig picit nedvesebb a szokásosnál is."

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!