Vágólapra másolva!
Életveszélyes állapotban szállították az innsbrucki kórházba Regine Cavagnoud francia síelőnőt, aki edzés közben szenvedett súlyos balesetet. Az egykori szuper-óriásműlesikló világbajnok fejsérüléseiről egyelőre nem adtak felvilágosítást.

A 31 esztendős francia sportolónő egy ugratón vesztette el egyensúlyát, és olyan szerencsétlenül ért földet, hogy több súlyos fejsérülést is szenvedett, emellett eltörte a karját, több bordáját, a mája és tüdeje is károsodott.

"Egy dolgot mondhatok csak: nagyon súlyos az állapota" - mondta Michael Blauth, az innsbrucki egyetemi kórház orvosa. "Mindent megteszünk érte, de a következő órák nagyon kritikusak lesznek."

Cavagnoud a szezon nyitóversenyén a 3. helyen végzett szombaton, Söldenben. Az 1970. június 27-én született sportoló legnagyobb sikere egy világbajnoki aranyérem volt szuper-óriásműlesiklásban, emellett nyolcszor nyert Világkupa-futamot, és a naganói olimpián a hetedik helyen végzett lesiklásban.

A nap másik sérülését az osztrák Werner Franz szenvedte el, akinek súlyos térdsérülése miatt le kell mondania a téli olimpiai szereplésről.

Pincési László

Korábban:

Alpesi síidény a legjobbak nélkül

Mindent egy helyen az Eb-ről