Vágólapra másolva!
Életveszélyes állapotban szállították az innsbrucki kórházba Regine Cavagnoud francia síelőnőt, aki edzés közben szenvedett súlyos balesetet. Az egykori szuper-óriásműlesikló világbajnok fejsérüléseiről egyelőre nem adtak felvilágosítást.

A 31 esztendős francia sportolónő egy ugratón vesztette el egyensúlyát és olyan szerencsétlenül ért földet, hogy több, súlyos fejsérülést is szenvedett, emellett eltörte karját, több bordáját, de mája és tüdeje is károsodott.

"Egy dolgot mondhatok csak: nagyon súlyos az állapota" - mondta Michael Blauth, az inssbrucki egyetemi kórház orvosa. "Mindent megteszünk érte, de a következő órák nagyon kritikusak lesznek."

Cavagnoud a szezon nyitóversenyén a 3. helyen végzett szombaton, Söldenben. Az 1970. június 27-én született sportoló legnagyobb sikere egy világbajnoki aranyérem volt szuper-óriásműlesiklásban, emellett 8-szor nyert Világkupa-futamot és a naganói olimpián a 7. helyen végzett lesiklásban.

A nap másik sérülését az osztrák Werner Franz szenvedte el, akinek súlyos térdsérülsée miatt le kell mondani a téli olimpiai szereplésről.

Pincási László

korábban:

Alpesi síidény a legjobbak nélkül

Mindent egy helyen az Eb-ről