Vágólapra másolva!
A magyar úszóválogatott egyik fele szombat hajnalban busszal Olaszország, másik fele délelőtt repülővel Spanyolország felé vette az irányt: mostantól két héten át magaslati edzőtáborban készülnek a honi legjobbak, természetesen már az augusztusi athéni olimpia jegyében.

Előbbi csoport tíz fővel - közte a jelen legeredményesebb magyar úszóival, Risztov Évával és Cseh Lászlóval - a Bp. Spartacus mesterének, Turi Györgynek az irányításával kelt útra, utóbbi, 11 tagú gárdát pedig, amelyet zömében az ifjúsági Európa-bajnokságon indítani szándékozott fiatalok alkotnak, Kiss László szövetségi kapitány vezeti.

A valóban válogatott társaságból a legismertebbek közül az Egyesült Államokban tanuló Kovács Ágnes és Batházi István, valamint az olimpiai részvételt a júliusi barcelonai világbajnokságon szerzett 9. helyével már kiharcoló 4x100 méteres férfi vegyesváltó két tagja, Gáspár Zsolt és Horváth Péter hiányzik (Zubor Attila a táborozók között van, Güttler Károly pedig már nem versenyzőként, hanem mint az utánpótlás szakmai vezetője, Kiss László segítőjeként tart a válogatottal).

A szövetségi kapitány a Ferihegyi indulás előtt elmondta: ritka lehetőséget kaptak, hiszen az olimpia évének kezdetén egyidőben segíti két magaslati edzőtábor is a felkészülést, a majdani nagy eredmények elérését. Hozzátette, hogy míg az olaszországi Val Senales jól bevált, korábban több ízben is kitűnő színhelynek bizonyult, a spanyolországi Sierra Nevada először fogad magyar úszókat.

Utóbbi arról nevezetes a leginkább, hogy itt van Európa legmagasabban fekvő uszodája, ahol szinte egymásnak adják a kilincset a külföldiek, Kiss Lászlóék például a görögöket váltják az edzőtáborban. A csaknem 2400 méterrel a tengerszint felett fekvő Sierra Nevadában nyolcpályás, 50 méteres fedett uszoda áll a vendégek rendelkezésére, s kiváló alkalmat kínál a hasznos munkavégzésre a magyarok számára is.

Mindent egy helyen az Eb-ről