A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A tavalyi év egyik legjobb nagypehelysúlyú mérkőzésének visszavágóján  az IBF egykori bajnoka, az amerikai Diego Corrales a padlóról felkelve megosztott pontozással legyőzte a kubai Joel Casamayort, és ezzel megszerezte a WBO világbajnoki címét.

A két bunyós tavaly októberben remek mérkőzést vívott, a felek felváltva sodródtak a kiesés szélére, végül Corrales sérülései miatt az orvos beszüntette a találkozót.

A két nagypehelysúlyú ezúttal az egy súlycsoporttal feljebb lépő Acelino Freitas által korábban feladott WBO-címért csapott össze, és fordulatokban most sem volt hiány. Corrales kezdett aktívabban, a meccs hajrájára azonban Casamayor is bemelegedett, és a 10. menetben egy pontos balegyenessel padlóra is küldte ellenfelét. Az összecsapást ennek ellenére megosztott pontozással (115-112, 115-112, 113-114) az amerikai nyerte, aki ezzel már másodszor lett világbajnok.

A hétvége legmeglepőbb eredménye az ötszörös világbajnok Johnny Tapia veresége volt, melyet egy felhozó mérkőzésen szenvedett el a szintén veterán Frankie Archuletától, szintén megosztott pontozással. A hosszú kihagyás után visszatérő Tapiának vélhetően ez volt a hattyúdala, komoly mérkőzést ezek után már nemigen sikerülhet lekötni a számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!