A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A hazai vívóutánpótlásból közel ötszáz gyermek szállja meg a hét végén a Nemzeti Sportcsarnokot, ahol első alkalommal rendezik meg a Westend Reménységek Tornája csapatversenyt. A fiatalok a versenyen találkozhatnak a sportág több olimpiai és világbajnokával, s a legjobbak különleges díjakat kapnak.

A kezdeményezés, amelyet a 10-14-es korosztály számára hívtak életre, tulajdonképpen váratlanul érte a hazai egyesületek vezetőit, de természetesen kedvező fogadtatásra talált. "Sokaknak el kellett magyarázni, hogy valójában miről is van szó, hiszen ilyen versenyt még nem rendeztünk ennek a korosztálynak. Itt még hivatalos ranglisták sincsenek, így a sorsolásnak is szokatlan formáját választottuk: a szövetség irodájában egy nagy üstből húztuk ki a neveket, és így álltak össze a párok" - avatott be a kulisszatitkokba az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Jánosi Zsuzsa.

Az utánpótlás-igazgató elmondta, hogy az érdeklődés minden várakozást felülmúlt, ezért selejtezőket is kellett rendezni. Ám a hétvégi döntőben a két korcsoportban - 10-12, illetve 12-14 évesek - így is 480 gyermek lép pástra a Nemzeti Sportcsarnokban. A lebonyolítás értelmében a 3+2 fős csapatok a csoportokban körmérkőzést vívnak, így nem eshet meg, hogy valaki egy vereség után máris csomagolhat, és utazhat haza.

Forrás: [origo]

A résztvevők pólót és emléklapot kapnak, a legtöbb egyéni győzelmet felmutatók pedig igazán különleges, kistályból készült trófeákat vehetnek át, amelybe speciális eljárással az adott fegyvernem egy-egy korábbi, többszörös olimpiai bajnok kiválóságának - Elek Ilonának, Gerevich Aladárnak és Kulcsár Győzőnek - az arcképét gravírozták bele.

A fiatalok a verseny során több nagy bajnokkal találkozhatnak, s a díjátadók között lesz például a kétszeres olimpiai aranyérmes párbajtőröző Nagy Tímea. Ugyanakkor minden bizonnyal a szombat esti koncert is nagy sikerű lesz majd, amelyen fellép a Megasztárból ismert Palcsó Tamás, valamint Zoltán Erika.

Fábik Tibor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!