Vágólapra másolva!
A görögországi Voloszban csütörtökön a női csapatversennyel megkezdődik a tornász Európa-bajnokság. A férfiak csak a jövő héten lépnek a szerekhez, így az Európa-bajnok Berki Krisztián és társai még a tatai edzőtáborban készülnek, s csak vasárnap éjjel kelnek útra.

Női válogatottunk Gombás Laura, Szarka Krisztina, Korcsmáros Enikő, Farkas Ildikó és Balázs Beatrix összeállításban szerepel az Eb-n, mégpedig szerény reményekkel.

"Őszintén szólva nyugodt vagyok, a lányok egészségesek, s az itteni edzéseken, így a pódiumedzésen is jól teljesítettek" - nyilatkozta Draskóczy Imre szövetségi kapitány. A 2004-es amszterdami Eb-n női csapatunk történelmi mélypontként huszonnégy együttes között huszonkettedik lett, csupán Ciprust és Izlandot előzte meg, s ennél remélhetőleg a megfiatalított válogatottunk is többre lesz képes.

Férfi válogatottunk számára jóval magasabbra került a mérce. Berki Krisztiánék legutóbb harminc együttes között a tizedik helyen zártak, de a műtét után lábadozó vb-bronzérmes Gál Róbert nélkül most csak az lehet a cél, hogy a legjobb tizenkét gárda között maradjanak.

A Fekete Levente, Hetrovics Marcell, Hídvégi Vid, Czingli László, Berki Krisztián összeállítású csapat immár második hete készül a tatai edzőtáborban. A válogatott eddig napi két edzésen vett részt, s már csak a technikai elemek finomításán és a gyakorlatok "csiszolásán" van a hangsúly.

Vereckei István szövetségi edző tájékoztatása szerint mindenki egészséges, Hetrovics korábbi makacs saroksérülése is szépen javul. A versenyzők számára csütörtökön délután még egy utolsó ellenőrzésre kerül sor, ezen mindenkinek be kell mutatnia azokat a gyakorlatokat, amelyekkel az Európa-bajnokságon szerepel. (Az Eb-n minden szeren négy versenyzőt kell nevezni, s a három legjobb eredmény számít bele az értékelésbe.)

"Már nagyon várom, hogy az Eb-n szólítsanak lólengéseben, úgy érzem, kezdek a csúcsforma közelébe kerülni. A gyakorlatomban egyébként kisebb változtatást hajtottunk végre, a Magyar-orsó az elejére került, mert úgy ítéltük meg, hogy így esztétikailag szebb lesz a bemutatóm" - mondta el Berki Krisztián, aki címvédőként indul Voloszban.

Mindent egy helyen az Eb-ről