Vágólapra másolva!
Zürichben augusztus 22-én négy résztvevővel a "Bajnokok Napja" elnevezésű rapid tornával ünneplik meg a Credit Suisse megalapításának 150. évfordulóját. A női világranglistát vezető Polgár Judit mellett Garri Kaszparov, Anatolij Karpov és Viktor Korcsnoj játszik a viadalon, majd a nagymesterek szimultánt adnak az érdeklődőknek.

Négy világnagyság kapott meghívást a jubileumi tornára, ahol a női sakkozást a világranglistát fölényesen vezető Polgár Judit képviseli, aki kislányának születése után első versenyén szerepel majd.

A 2005-ös linaresi tornagyőzelme után visszavonulását bejelentő Garri Kaszparov először ül sakkasztalhoz, s nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a későbbiekben hasonló jelentőségű viadalon részt vesz a sakk népszerűsítéséért.

Az 1980-as években Anatolij Karpovval vívott öt világbajnoki döntője már sakktörténelem. Viktor Korcsnojjal 1982-ben játszott először, s a 75. életévét betöltött svájci nagymester még mindig aktív. A rapid összecsapásokat az interneten élőben is követhetik a sakkrajongók, a szimultánokra már fogadják a jelentkezőket.

Verőci Zsuzsa

Mindent egy helyen az Eb-ről