Vágólapra másolva!
Serena Williams szerint a Roland Garroson elszenvedett első fordulós veresége is segíthetett abban, hogy egészen elképesztő sikereket érjen el a nyáron, s a párizsi viadal után győzni tudjon a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon, majd az olimpián, s vasárnap a US Openen is.

"A vereségek engem mindig motiválnak, márpedig a párizsi volt életem egyik legfájdalmasabb veresége - nyilatkozta pályafutása 15. egyesben aratott Grand Slam-győzelmét követően a 30 éves amerikai játékos, aki a francia fővárosban a hazai Virginie Razzanótól kapott ki.

"Szeretném azt hinni, hogy az a kudarc segített, mindenesetre azután úgy éreztem, többet akarok, sokkal többet."

A New York-i döntőben a világelső fehérorosz Viktorija Azaraneka ellen kiélezett, háromjátszmás csatában győztes Williams az utóbbi években többször volt mély gödörben, sokszor volt sérült, s tavaly nyáron egy év kihagyás után tért vissza, miután előbb lábsérülés, majd tüdőembólia miatt nem teniszezhetett.

"Általában mindenben a pozitívumot keresem, s nem szoktam rágódni a rossz dolgokon, de úgy gondolom, hogy attól lesz valaki nagy bajnok, hogy a nehéz helyzetekből is fel tud állni. Én elég sokszor kerültem ilyen szituációba, de mindig fel tudtam állni a padlóról" - mondta.

Williams az idei évben viselkedésén is változtatott, ugyanis korábban rendszeresen elveszítette a fejét a pályán, a tavalyi US Open döntőjében például minősíthetetlen hangnemben esett neki a mérkőzésvezetőnek, miután egy lábhibát ítéltek ellene. A mostani fináléban szintén hasonló szituációban találta magát, ám ezúttal teljes nyugalommal vette tudomásul az ítéletet.

"Hosszú idő után az idei az első év, amikor mindig meg tudom őrizni a hidegvéremet. Azt hiszem, most annál az esetnél mindenkinek eszébe jutott a tavalyi döntő, ezúttal azonban csak arra figyeltem, hogy többet így ne rontsak" - elevenítette fel újságíróknak az esetet Williams, aki elárulta, hogy még egyáltalán nem gondol a visszavonulásra, mert még soha nem érezte magát ilyen jó erőben és formában.

Serena Williams negyedszer diadalmaskodott a US Openen, ahol az első győzelmét még 1999-ben aratta.

Mindent egy helyen az Eb-ről