Vágólapra másolva!
A brit úszószövetség felkérte Bob Bowmant, a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps edzőjét, hogy segítsen kivizsgálni, miért nem sikerül a házigazdának egyetlen aranyat sem szereznie a londoni olimpia úszóversenyei során.

Vizsgálóbizottságot állított fel a brit úszószövetség, hogy megvizsgálja az olimpiai kudarc okait. A felkért szakértők közé megnyerték az amerikai Bob Bowmant is, akinek irányításával Michael Phelps huszonkettő olimpiai érmet, közte tizennyolc aranyat szerzett.

A vizsgálat októberben kezdődik, és az illetékesek arra szeretnének választ kapni, hogy évi 25 millió angol fontos támogatás mellett miért csak egy ezüstöt (Michael Jamieson) és két bronzot (Rebecca Adlington) tudtak szerezni a hazai úszót.

Vízen, de nem úszva, hanem egy szkúner fedélzetén érkezett meg a szülőhelyén, Baltimore-ban rendezett ünnepségre Michael Phelps. Minden idők legeredményesebb sportolója arra a ceremóniára volt hivatalos, amelyet az ő és hét további marylandi illetőségű olimpikon társa tiszteletére rendeztek a híres baltimore-i kikötőnél, az Innen Harbornál található amfiteátrumban.


Mindent egy helyen az Eb-ről