A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Azzal, hogy a héten Vlade Divacot újraválasztották a Szerb Olimpiai Bizottság elnökének, egy lépésre került Douchev-Janics Natasa attól, hogy szerb színekben kajakozzon tovább - írja a Blikk.

Csak szerelmes Natasa, ez vette el az eszét

A napilap szerint a korábbi NBA-sztár kosárlabdázó a tisztújítás után a kezébe veheti Janics ügyét, és a magyar szövetség által kért 150 ezer eurót simán kifizetheti akár a saját zsebéből is, hiszen 34 millió dollárra becsülik a vagyonát. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a kapcsolatai tévén eléri, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos bolgár férje szerb állampolgár legyen, így Janics szerb színekben kajakozhatna tovább.

"Az lenne az európai megoldás, ha a szerbek mégis fizetnének" - mondta Csonka Gábor, Janics menedzsere, majd hozzátette: "Persze Divacot nem rázná meg az összeg előteremtése. Ám ha nem akarja ezt, közben tud járni, hogy gyorsított eljárással állampolgárságot kapjon Natasa férje."

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az újvidéki Magyar Szó sportszerkesztője, Tőke János szerint Divac újraválasztásával valószínűleg az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy Janics szerbként versenyezzen jövőre. "Divac bízik abban, hogy a 2016-os riói olimpián Szerbiának lesz oka az örömre, és ebben már Natasának is szerepe lehet. Mivel a hazatérését közösen jelentették be, számára presztízskérdés az átigazolás."

"Nagyon örülünk Natasa döntésének, ő a fiatal sportolók példaképe, és visszatérése mutatja, hogy a sportfejlesztésünk jó irányba halad" - mondta korábban Divac.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!