Vágólapra másolva!
A spanyol Rafael Nadal két sima szettben legyőzte a címvédő svájci Roger Federert a két korábbi világelső 29. meccsén a 10 millió dollár összdíjazású, Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi negyeddöntőjében.

A februárban héthónapos kényszerszünet után visszatérő mallorcai klasszis csütörtökön 1 óra 24 perc alatt intézte el sokat hibázó riválisát, ezzel visszavágott a tavaly ugyancsak Indian Wellsben elszenvedett vereségért. Nadalnak 13, a pár napja a hátát fájlaló Federernek viszont 30 rontott ütése volt.

Forrás: AFP/Getty/Matthew Stockman
Forrás: AFP/Getty/Matthew Stockman

"A fantasztikus első szettem után furcsa volt a második, mert Roger nem harcolt úgy, mint szokott, talán egészségi problémái voltak" - mondta az összecsapás után a kettejük különpárharcában 19-10-re vezető spanyol. A 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes, 31 éves Federer elmondta, nem tudott teljes erőből adogatni, de nem akar a hátáról beszélni, mert azzal kisebbítené ellenfelének érdemeit.

A meccs összefoglalója:


A nőknél az első helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka bokasérülés miatt nem állt ki a dán Caroline Wozniacki ellen, aki azzal az Angelique Kerberrel találkozik a négy között, aki ugyancsak játék nélkül lépett tovább csütörtökön. A német játékos ellenfele, az ausztrál Samantha Stosur vádlisérülés miatt lépett vissza.

Eredmények:
férfiak, negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 5.) - Federer (svájci, 2.) 6:4, 6:2
Berdych (cseh, 6.) - Anderson (dél-afrikai) 6:4, 6:4

nők, negyeddöntő:
Wozniacki (dán, 8.) - Azarenka (fehérorosz, 1.) - játék nélkül
Kerber (német, 4.) - Stosur (ausztrál, 7.) - játék nélkül
Sarapova (orosz, 2.) - Errani (olasz, 6.) 7:6 (8-6), 6:2
Kirilenko (orosz, 13.) - Kvitova (cseh, 5.) 4:6, 6:4, 6:3

Az elődöntőben:
Wozniacki - Kerber, Sarapova - Kirilenko

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!