A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Rekordszámú, 105 Vk-aranynál jár az úszónő, pedig nem volt csúcsformában Moszkvában.

Miután Hosszú Katinka hétszer is győzni tudott Moszkvában, megszerezte a rövidpályás úszó Világkupákon a 105. aranyérmét, beérve ezzel az örökranglistán a szlovák Martina Moravcovát.

"Hongkong után azt mondtam, arra, amit ott nyújtottam, még én sem számítottam" - értékelt az úszószövetségnek Hosszú. "Merthogy inkább már akkor is olyasmit vártam magamtól, amire végül is Moszkvában voltam képes. A hongkongi verseny talán azért sikerült annyira jól, mert korábban kimentünk, és az a néhány nap nagyon feloldott, kioldott."

"Most azonban - folytatta - kijött, hogy azért elég kemény volt a terhelés előtte, plusz a hét elején is jó időket úsztam, így Moszkvában már kicsivel nehezebben ment. Ennek ellenére nagyon örülök, mert például kétszáz pillangón még sohasem úsztam ilyen gyorsan, amióta a Világkupákon indulok."

A bajnoknő megerősítette, hogy nem volt csúcsformában az orosz fővárosban: "Még így, kicsit fásultabban is sikerült hét aranyat nyernem, ami szerintem nagyon jó eredmény. És persze az is boldoggá tesz, hogy a második 'résztávon' (cluster) első díját is sikerült elhozni! Most irány Budapest, jönnek az újabb nagyon kemény edzések, aztán következhet az utolsó kör a Világkupában."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!