Vágólapra másolva!
Honfitársa, a 29 éves Roberto Bautista Agut sem tudta megállítani Rafa Nadalt Párizsban. Nincs ebben semmi meglepő, mert a mallorcai még soha nem kapott ki a francia nyílt teniszbajnokságon spanyoltól (13:0-ra áll).

A 31. születésnapját szombaton, családi körben ünneplő Nadal tizenegyedszer került negyeddöntőbe a French Openen, ráadásul ezúttal játszmavesztés nélkül.

Bautista Agut ellen is pazarul teniszezve győzött 6:1, 6:2, 6:2-re.

Rafael Nadal elképesztő formában teniszezik Forrás: AFP/Martin Bureau

Rafa Nadal soha nem jutott még el úgy egy Grand Slam negyeddöntőjéig, hogy négy mérkőzésen mindössze 20 játékot veszítsen.

Ennél tisztábban nehéz lenne elmagyarázni, micsoda formában, fölényben teniszezik a kilencszeres Roland Garros-bajnok.

– kezdte a mérkőzés utáni értékelést Rafa Nadal. – Egy nagyon jó játékos ellen tudtam három játszmában győzni. Talán nem teniszeztem annyira jól, mint az elmúlt napokban, de összességében boldog és elégedett vagyok"- magyarázta Nadal, akit arról is kérdeztek az interjúszobában, hogy ünnepelte a születésnapját szombaton és mi volt a legnagyobb ajándék.

„A családommal ebédeltünk a hotelben és a Roland Garroson is megvolt a hagyományosnak számító kis ünnepség azokkal az emberekkel, akik itt dolgoznak és évek óta nagyszerű a kapcsolatom velük. Este nem tartottunk partit, csak megnéztem a BL-döntőt.

Néha esik, olykor nem megy jól a játék, de az a fontos, hogy elfogad ezt is, tudjál alkalmazkodni és küzdj meg a célodért"- mondta Nadal, aki újra megerősítette, hogy minden évben a Roland Garros a legfontosabb verseny az ő életében.

A legjobb 16 közé összesen öt spanyol jutott be és legalább egy biztos lesz a négy között a férfiaknál az egyéniben, mert Nadal, kedden újra egy honfitárs ellen léphet pályára.

Pablo Carreno Busta karrierje első Grand Slam-negyeddöntőjét játszhatja Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

Pablo Carreno Busta pályafutása során először jobbnak bizonyult Milos Raonicnál (korábban háromszor kikapott a kanadaitól, még játszmát sem tudott nyerni), és ez a siker karrierje első Grand Slam-negyeddöntőjét jelenti a 25 éves gijoninak, aki amúgy Barcelonában él.

Nadal esélyeit növeli, ha egyáltalán szükség van ilyenre, mert egyébként is minden mellette szól, hogy Carreno Busta 4 óra 27 percet teniszezett vasárnap. Az ötödik játszmát 1:3-ról fordította meg az 5. kiemelt ellen. Ráadásul Raonic akkor játszott a legjobban, amikor a spanyol a diadalért adogathatott: összesen hat meccslabdát hárított.

Mindent egy helyen az Eb-ről