Vágólapra másolva!
2017. december 2-án a kínai Sanya városában rendezik meg az éves FINA díjátadó-gálát - áll a szövetség sajtóközleményében. A város Hajnan szigetén található és szokás a kínai Hawaii-nak is nevezni.

A Csillagok Estéjére keresztelt eseményen a FINA az adott naptári év legkiemelkedőbb sportolóit díjazza. Méghozzá ágazatok és nemek szerint, azaz kiosztják a legjobb férfi is női versenyzőknek járó címeket úszásban, szinkronúszásban, műugrásban, óriás toronyugrásban és vízilabdában, valamint az év edzőit is elismerik.

Az ünnepséget először 2014-ben rendezték meg Dohában, majd 2015-ben Budapest, 2016-ban pedig a kanadai Windsor volt a házigazda.

Az elmúlt három évben Hosszú Katinka kapta a legjobb női úszónak járó elismerést, most pedig újra ismételhet, hiszen kiválóan szerepelt a júliusi budapesti vizes világbajnokságon, valamint a világkupában is.

A díjakat egy kritériumrendszer szerint osztják ki, ahol az évben rendezett világversenyen, világkupa-sorozatban elért eredményeket, világcsúcsokat és a világranglista-helyezést nézik.

Mindent egy helyen az Eb-ről