Jövőre először triplázhatnak a résztvevők Magyarországon Spartan-versenyen

Spartan Race
Jövőre először triplázhatnak a résztvevők Magyarországon Spartan-versenyen
Vágólapra másolva!
Jövőre Magyarországon első ízben rendeznek úgynevezett Trifecta Hétvégét a Spartan akadályfutó-sorozatban, azaz egyetlen hétvége alatt mindhárom klasszikus távot, a Sprintet (5-8 km, +20 akadály), a Supert (minimum 13 km és 25 akadály) és a Beastet (minimum 20 km és 30 akadály) is teljesíteni lehet.

A szervezők tájékoztatása szerint a jövő évi versenynaptár első állomása március 30-31-én ezúttal is Nagykanizsa lesz, ahol Super- és Sprint versenyeket rendeznek majd. Sisak Zsófia versenyigazgató elmondta, rendkívül sok pozitív visszajelzést kaptak az idei eseményt követően, többek között a sorozat nemzetközi vezetése ezt a helyszínt választotta Európa legjobb rendezésű Spartan-eseményének. Erre a versenyre már a regisztráció is elindult, már most több, mint háromezren jelentkeztek mindkét távra, a hosszabbra 6000, a rövidebbre pedig 7500 főben maximalizálták a szervezők a létszámot.

Jövőre először triplázhatnak a résztvevők Magyarországon Spartan-versenyen Forrás: AFP/2016 Getty Images/Tasos Katopodis

Június 29-én és 30-án Eplényben kerül sor a Trifecta Hétvégére, amelynek első napján a Super, majd a Sprint távval "melegíthetnek" a versenyzők a másnapi Beastre.

A jövő évi sorozat Kazincbarcikán zárul október 5-6-án, itt előbb egy Beast versenyt, másnap pedig egy Sprintet rendeznek.

Az idei hazai Spartan versenyekre összesen több mint 22 ezer felnőtt és közel 4500 gyermek regisztrált.

Mindent egy helyen az Eb-ről