A japán vírusszakértő nem bízik a jövő évi olimpia megrendezésében

Novel Coronavirus outbreak / Japan
 mystery virus people wear MASK China Jan. January 2020 overseas holiday Wuhan city PATIENT die dead DEATH mysterious SARS-like VIRUS kill new coronavirus pneumonia outbreak bodily ills DISEASE health malady illness mor
Egyelőre a japánok sem tudják uralni a koronavírust
Vágólapra másolva!
Kentaro Iwata, a Kobe Egyetem vírusszakértő professzora a koronavírus-járvány miatt rendkívül pesszimista a jövő nyári tokiói olimpia megrendezésével kapcsolatban.

Iwata nem gondolja, hogy a japánok jövő nyárra az ellenőrzésük alá tudnák vonni a koronavírus-járványt.

Egyelőre a japánok sem tudják uralni a koronavírust Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Keita Iijima

„Az olimpia megrendezéséhez két dologra van szükség: a COVID-19 ellenőrzésére Japánban, és COVID-19 ellenőrzésére mindenhol, hiszen a világ minden tájáról jönnek a sportolók és szurkolók – idézi a Japan Times a fertőző betegségek professzorát.

Muto Tosiro, a tokiói olimpia szervezőbizottságának ügyvezető igazgatója korábban kijelentette: jelen helyzetben még az ötkarikás játékok 2021-es megrendezését sem lehet biztosra mondani.

Az edinburgh-i egyetem professzora, Devi Sridhar szerint is irreális a jövő évi olimpiarendezés, amennyiben nem sikerül addig a vírus elleni védőoltás kifejlesztése. Korábban John Coates, a NOB koordinációs bizottságának vezetője ismerte el, hogy a koronavírus-járvány a jövő évi rendezést is veszélyeztetheti.

Vakcina nélkül 2021-ben sem lehet megrendezni a tokiói olimpiát

A tokiói olimpiát egy évvel elhalasztották, egészen pontosan 2021. július 23. és augusztus 8. között kerülhet sor az ötkarikás játékok megrendezésére. A világ egyik vezető egészségügyi tudósa, Devi Sridhar szerint viszont ez csak akkor lehetséges, ha addigra lesz oltóanyag a koronavírus ellen.

A tokiói olimpiát március 24-én halasztották el egy évvel a koronavírus-járvány miatt, az ötkarikás játékokat így jelen állás szerint 2021. július 23 - augusztus 8. között rendezik meg. Japánban pénteken az egész országra kiterjesztették, és május 6-ig meghosszabbították a rendkívüli állapotot a járvány miatt. Világszerte több mint 2,4 millió a fertőzöttek és több mint 165 ezer a halálos áldozatok száma.

Mindent egy helyen az Eb-ről