Minden tesztjük negatív a magyar válogatott úszóknak

Úszás Vizes VB, FINA2017 , 200 méter vegyes, Sós Dániel
Budapest, 2017. július 26. Sós Dániel a férfi 200 méteres vegyesúszás előfutamában a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Minden, korábban pozitív koronavírus-tesztet produkáló válogatott úszónk letöltötte a kiszabott kéthetes karantént, valamennyiük aktuális teszteredménye negatív. A Magyar Nemzet beszámolója szerint azonban egyelőre arról nincs szó, hogy megkezdhetnék a medencés edzéseket.

Sós Csaba szövetségi kapitány fia, a Kentucky állambeli Louisville Egyetem harmadéves közgazdászhallgatója, a magyar olimpiai keret tagja, Sós Csaba sem mutatott tüneteket pedig a vírustesztek közül az első negatív lett, a másodikat március 26-án végezték el rajta, és 31-én kaptam az értesítést a pozitív eredményről.

Az úszó március 11-én látott legutóbb vizet, már természetesen a zuhanyozást leszámítva, az uszodamentes időszakban úgy oldja meg a sportolást, ahogy tudja. A beszélgetés alatt éppen Vaskeresztesen kerékpározott, de futni és hasazni is szokott. Elmondása szerint letöltött az internetről egy videót, amelyen Caeleb Dressel, napjaink egyik legjobb úszója erősít.

Sós Dánielre komoly mentális próba vár Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Tisztában vagyok azzal, hogy ha hat hetet ki kell hagynom a medencés edzésekből, akkor annak az időnek legalább a duplája, három hónap kell majd ahhoz, hogy visszanyerjem a régi formámat. Fél másodperc hiányzott az olimpiai A szinthez 200 méter vegyesen, ezt a márciusi országos bajnokságon akartam lefaragni, de hát sajnos az ob elmaradt. Egy kicsit tartok attól, hogy összecsúszik a 2020-as és a 2021-es idény, ha júniusban elkezdődhetnek az edzések – mert muszáj elkezdődniük –, akkor tizenhárom hónap szakadatlan meló következik a tokiói olimpiáig, és nekem közben még a Louisville Egyetemen is helyt kell állnom. Ez komoly mentális próba lesz. Most is folyik az oktatás interneten, nem állt meg az élet, csak az uszodában. Még nem tudjuk, mikor ugorhatunk vízbe, de ettől függetlenül az olimpiával kelek, fekszem nap mint nap."

A teljes beszélgetés ide kattintva érhető el.

Mindent egy helyen az Eb-ről