Milák Kristóf megúszta a tüdőgyulladást, de vissza kell szereznie az állóképességét

swim Horizontal
Milák Kristófból rengeteget kivett a koronavírus
Vágólapra másolva!
Milák Kristóf is elkapta a koronavírust, ezért legutóbb júliusban indulhatott versenyen a világ- és Európa-bajnok úszó. Az edzője, Selmeci Attila ezért fokozatosan vezeti vissza az edzések világába, és a célja, hogy a betegség miatt elvesztett izomzatát mihamarabb visszanyerje tanítványa.

Milák Kristóf tavaly júliusban 1:50.73-as idővel lett világbajnok pillangóúszásban, és közel másodperccel megdöntötte az amerikai úszólegenda, a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps cáparuhában elért világrekordját. A pillangóspecialista világbajnok legutóbb júliusban indulhatott versenyen, edzője szerint kemény munka vár rá, ha utol akarja érni riválisait.

Milák Kristófból rengeteget kivett a koronavírus Forrás: AFP/Oli Scarff

„Alaposan leverte lábáról a vírus. Szinte csak feküdt, a magas, állandóan visszatérő láz fokozatosan gyengítette a szervezetét.

– mondta a Borsnak Selmeci Attila, aki annak is örül, hogy a szívizom- és tüdőgyulladás is elkerülte tanítványát.

„Kristóf immár teljesen terhelhető. Két kedvenc edzőtársa, Biczó Bence és Márton Richárd is egészséges, hárman ideálisan segítik egymást a tréningeken. Keményen gyúrnak az izmokért és a sikerekért egyaránt" – folytatta a világbajnok edzője.

Milák Kristóf felkészülését segíti az egykori olimpiai bronzérmes kenus, Zala György, aki olyan erőnlétjavító gyakorlatrendszert állított össze, aminek következtében mihamarabb visszanyerheti állóképességét és izmait is.

„Ki kell várnunk, hogy miként reagál a szervezete az újrakezdésre.

Azt viszont tudni kell, hogy a tét mindig feldobja. Szerintem, a kaposvári országoson Szabó Szebasztiánnal jót csatáznak majd, a verseny egyik fénypontja lehet a találkozásuk" – tette hozzá Selmeci Attila, aki nem ígéri, hogy Milák kiváló eredményeket ér majd el a decemberi országos bajnokságon.

Mindent egy helyen az Eb-ről