A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meccs közben derült ki, hogy koronavírusos az egyik teniszező

US Open: Day 5 tennis Horizontal
Denis Kudla of the US returns the ball to Novak Djokovic of Serbia during their Round Three Men's Singles tennis match of the 2019 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on August 30, 2019 (Photo by Don EMMERT / AFP)
Vágólapra másolva!
Dohában rendezik az Australian Open selejtezőit, hogy csak a főtáblára jutott játékosokat kelljen karanténba zárni majd Ausztráliában.

Az amerikai Denis Kudla éppen a marokkói Elliot Benchetrit ellen játszott, amikor szóltak neki, hogy pozitív lett a tesztje. Kudla ekkor már 6:3, 5:3-ra vezetett, de épp játékban voltak, Benchetrit későbbi beszámolója szerint be kellett fejezniük azt a gémet.

Denis Kudla karanténba vonult Forrás: AFP/Don Emmert

A világranglistán 114. helyén álló Kudla megnyerte gémet, ezzel pedig a meccset is, így az a helyzet alakult ki, hogy egyik versenyző sem jutott tovább. Kudla értelemszerűen karanténba vonult, míg Benchetrit ugye kikapott. Ha ő nyeri a gémet és félbeszakad a meccs, akkor őt hozták volna ki győztesnek.

Kudla a második játékos, akinek koronavírus miatt kellett visszalépnie, az argentin Francisco Cerundolo után.

Kudla következő ellenfele a fiatal ausztrál, Dane Sweeny lett volna, így ő automatikusan továbbjutott és egy meccsre került az Australian Open főtáblájától.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!