A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:55TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Meghalt minden idők egyik legjobb középsúlyú bokszolója

SPORT-BOXE-MIDDLEWEIGHT-HAGLER Horizontal BOXING BOXER GREETING MATCH WINNER FULL-LENGTH BLACK AND WHITE PICTURE
American boxer Marvin Hagler waves during a middleweight match against Argentinean Norberto Rufino Cabrera (not pictured), on June 30, 1979 at the Esplanade of Fontvieille, Monte Carlo, Monaco. "Marvelous" Marvin Hagler holds the title of middleweight champion of the world from 1980 to 1987. (Photo by RALPH GATTI / AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton Egyesült Államokbeli otthonában meghalt Marvelous Marvin Hagler, minden idők egyik legjobb középsúlyú ökölvívója. A hírt Hagler felesége jelentette be a közösségi oldalán.

A Massachusetts állambeli Brocktonból származó ökölvívó a profi boksz egyik fénykorának tartott 1980-as években uralta az egyik legsűrű súlycsoportot. Lenyűgöző technikája – innen volt a beceneve, a Marvelous, azaz varázslatos, amit 1982-ben hivatalosan is felvett – miatt imádták a szurkolók, ő pedig rengeteget volt a ringben: 14 éves profi karrierje során 67 mérkőzésen húzott kesztyűt, 62 győzelme (52 kiütéssel) mellett 3 vereség és 2 döntetlen volt a mérlege, amikor visszavonult.

Marvelous Marvin Hagler súlycsoportja valamennyi klasszisát legyőzte hosszú pályafutása során Forrás: AFP/Ralph Gatti

1973-ban megnyerte az amerikai amatőr bajnokságot, és még abban az évben hivatásosnak állt. Alig két év alatt 26 meccséből egy döntetlen mellett 24-et megnyert, majd 1977 augusztusában elnyerte az észak-amerikai bajnoki címet Willie Monroe legyőzésével. 1979 novemberében először bokszolhatott világbajnoki övért, de csak döntetlenre végzett az olasz Vito Antuofermo ellen.

1980 szeptemberében aztán összejött a világbajnoki cím, a londoni Wembley Arenában kiütéssel legyőzte a brit Alan Mintert megszerezve a WBA, a WBC és Ring magazin egyesített középsúlyú bajnoki címét, amit aztán tizenkét alkalommal védett meg, és még az IBF övét is hozzácsapta.

Legyőzöttjei között olyan legendás bokszolók voltak, mint a panamai Roberto Duran, az amerikai Thomas Hearns és az argentin Juan Roldán.

Pályafutásának hirtelen szakadt vége: 1987. április 6-án megosztott pontozással kikapott Sugar Ray Leonardtól, de szerinte a bírók elcsalták a győzelmét, és ezen annyira nem képtelen volt túllépni, hogy soha többé nem lépett szorítóba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!