A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb olimpiai kvótát szerzett a magyar kajak-kenu válogatott

Kajak-kenu világbajnokság, Szeged, 2019 , Lakatos Zsanett
Lakatos Zsanett indult volna a C-1 200 méteres olimpiai kvótáért
Vágólapra másolva!
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a hivatalos Facebook-oldalán tudatta, hogy a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) megadta az utolsó női kenus kvótát is Magyarországnak a tokiói olimpiára, így a magyar válogatott ebben a szakágban is minden lehetséges ötkarikás indulói helyet megszerzett.

Az ICF pénteken hivatalos értesítést küldött a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) arról, hogy az eddig lezajlott pótkvalifikációs versenyek után újraosztott indulási joguk közül az egyik Magyarországot illeti női kenuban, méghozzá a 2019-es szegedi világbajnokság eredményei alapján.

"Mindenhol zajlanak a kontinentális kvalifikációs versenyek, azok eredményei után újraosztanak kvótákat, és a bonyolult számítások után mi is kaptunk egy kenus indulási jogot" - mondta az MTI-nek Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

de az új felállás több lehetőséget ad majd Hüttner Csaba szövetségi kapitánynak a csapat kialakításánál."

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke Fotó: Polyák Attila - Origo

Az elnök hangsúlyozta: nagyon örülnek, hogy így a nőknél minden megszerezhető kvótát begyűjtöttek Tokióra.

A jövő héten női C-1 200 méteren is válogatót tartottak volna a két hét múlva sorra kerülő, szegedi európai pótkvalifikációs viadalra, de a pénteki fejlemények után ebben a számban valószínűleg csak tájékoztató versenyre kerül sor, miután a pótkvalifikáción ebben a számban már nem indíthat versenyzőt Magyarország. A közvetlenül utána sorra kerülő Maty-éri világkupán azonban természetesen igen.

Magyarország még férfi K-1 200 és K-2 1000, valamint C-1 és C-2 1000 méteren próbál újabb ötkarikás indulási jogokat gyűjteni a hátralévő kvalifikációs versenyeken.

A kvóta a nemzeté, nem az azt megszerző versenyzőé, a magyar válogatott összetétele a válogatókon alakul majd ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!