Orvosok és tudományos szakértők riadóztattak: az olimpiát azonnal törölni kell

health Horizontal
A red traffic light lights up on a street near the Tokyo Metropolitan Government Building displaying a banners of Tokyo 2020 Olympics Games in Tokyo on May 31, 2021 after the announcement that the governemrnt extended a coronavirus emergency in Tokyo and other parts of the country until just a month before the Olympics. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olimpiát törölni kell - ebben a témában jelent meg cikk a The New England Journal of Medicine című folyóiratban. Orvosok és járványügyi szakértők figyelmeztetnek: a játékok megtartása óriási kockázatokat rejt magában. A NOB szerint nincs itt semmi látnivaló.

- áll a tudományos folyóirat cikkében.

Az orvosok és a járványügyi szakértők szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság eddig kidolgozott megelőző intézkedései elégtelenek - azok sem a sportolók, sem az újságírók biztonságát nem szavatolják.

Zöld lámpát kap-e az olimpia megrendezése? Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Azt is leírták, hogy a koronavírus negyedik hullámával küzdő Japánban nem tudják megállítani a fertőzés terjedését. Felszólították az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) és a NOB-ot, hogy haladéktalanul üljenek tárgyalóasztalhoz. Hozzanak létre egy szakértői csoportot és vizsgálják felül a rendezés kockázatait.

A NOB persze nem késlekedett a válasszal.

- írta a NOB. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint a cikk nem veszi figyelembe azt az oltási programot, amelyet most bevezetnek.

Forrás és forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről