A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Túszként tartja fogva az olimpiát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság

50 days until opening of Tokyo Olympics Tokyo Olympics Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad Olympics The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Ga MIRAITOWA SOMEITY S SPO sports FIN economic KIF lif
A countdown clock displays 50 days until the opening of the Tokyo Olympics in Chiyoda Ward, Tokyo on June 3, 2021. A state of emergency has been declared in 9 Prefectures including Tokyo amid a pandemic of the new coronavirus COVID-19. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Nanako Sudo / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság túszként tartja fogva a nyári olimpiát - írta az angol napilap, a The Guardian publicistája kereken 50 nappal a játékok megnyitója előtt.

A cikkíró felidézi a 2016-os riói olimpiát. Azt írja, hogy számára a legemlékezetesebb élményt a Copacabanán rendezett strandröplabda-versenyek nyújtották, ezeket nehéz elfelejteni. Miként azokat a társasági összejöveteleket sem, amelyek a versenynapok után következtek. A médiamunkások összegyűltek a szállodában, ettek, ittak, jól érezték magukat.

Ez az, ami Tokióban biztosan nem fog bekövetkezni.

Barry Glendenning így folytatja a cikkét: "Tokió és Japán lakossága egykoron büszkék voltak arra, hogy az egész világot vendégül láthatják az olimpiai játékokon. Mára ez a büszkeség és az öröm eltűnt, csak a kétségek maradtak, meg a félelem.

félelmeben élve gondolnak júliusra. Ám ebből a szerződésből nem tudnak kilépni. Tokió nem mondhatja le az olimpiát, mert ezt csak a NOB teheti meg. De a NOB sem fogja megtenni, mert akkor katasztrófális pénzügyi helyzetbe kerül."

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!