Medvegyev flegma ütéssel próbálkozott meccslabdánál, nem jött be neki - videó

Stefanos Tsitsipas Roland Garros Cicipasz
Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates after winning against Russia's Daniil Medvedev during their men's singles quarter-final tennis match on Day 10 of The Roland Garros 2021 French Open tennis tournament in Paris on June 8, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Stefanos Tsitsipas legyőzte Danyiil Medvegyevet a Roland Garros negyeddöntőjében, így az orosz teniszező egyelőre nem lesz világelső.

Elképesztően kezdett Tsitsipas a jövő két nagy bajnokának összecsapásán. A görög játékos látványos, könnyed, koncentrált tenisszel alig fél óra alatt, 6:3-ra megnyerte az első szettet.

A második játszmában Medvegyev is felvette a ritmust, sőt elkezdte azt az iramot diktálni, amivel kemény pályán bárkit képet legyőzni. Csak ez most salak volt, amelyik borításon Tsitsipas számít jobb teniszezőnek kettejük közül, így minden erőfeszítése ellenére tie-breakben a görögé lett ez a szett is.

A harmadik szett ismét szoros játékot hozott kettejük között, amiben az orosz brékelőnyben is volt, mégsem tudott szépíteni. Tsitsipas fejben ismét összeszedte magát, és megfordította a játszmát, így a mérkőzést is megnyerte.

A görög mérkőzéslabdájánál Medvegyev egy alsó szervával prbálkozott, de Tsitsipas figyelt, és kegyetlenül megbüntette ellenfele könnyelműségét.

Tsitsipas az elődöntőben egy másik fiatal tehetséggel, a német Alexander Zverevvel fog játszani - jön tehát az egók csatája a jövő - és talán a jelen - két embere között.

Tenisz, Roland Garros, Párizs
férfi egyes, negyeddöntő
Tsitsipas (görög, 5.)-Medvegyev (orosz, 2.) 6:3, 7:6 (7-3), 7:5
Zverev (német, 6.)-Davidovich Fokina (spanyol) 6:4, 6:1, 6:1

Mindent egy helyen az Eb-ről