A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Szerdán és csütörtökön Zürichben rendezik meg a Gyémánt Liga döntőjét, amelyen Kozák Luca révén magyar versenyzőnek is szurkolhatunk.

A tokiói olimpia 100 méteres gátfutásának elődöntőjében az ötkarikás játékok egyik legsportszerűbb tettét véghez vivő Kozák Luca idén a Gyémánt Liga első állomásán, Gatesheadben második lett, ezúttal eggyel nő a tét a számára. A sorozat utolsó, zürichi állomásán is megmutathatja, mire képes.

mondta a MASZ-nak a Svájcba szerdán kora délután kiutazó magyar csúcstartó atlétánk.

Lucát a csütörtökön 19:46-kor sorra kerülő futamban olyan ellenfelekkel szemben láthatjuk majd, mint Nadine Visser, Danielle Williams, Cindy Sember vagy a Magyar Nagydíjsorozat budapesti versenyét megnyerő Gabriele Cunningham. A 25 éves versenyző elmondása szerint ugyan az egyéni legjobbját nem sikerült megjavítani, és a tokiói olimpia sem úgy sikerült, ahogyan szerette volna, de mégis egy nagyon stabil szezonon van túl.

– mondta a debreceni sportoló, aki azóta már kétszer is rajthoz állt, mindkétszer a Lantos Mihály Sportközpontban.

„Az első verseny mindig érdekes egy ilyen hiba után, az ember inkább a biztonságra megy rá. Viszont most már nincs veszíteni valóm, lehet kicsit jobban merni futni" – bizakodott Luca utolsó három 2021-es futása előtt.

Összesen 32 versenyszámban osztanak gyémántokat a két nap folyamán – a világ legjobb atlétái közül szinte mindenki ott lesz Zürichben. A teljesség igénye nélkül szerdán Ryan Crouser, Mariya Lasitskene, Hellen Obiri, Selemon Barega, Jakob Ingebrigtsen (ő mindkét nap rajthoz áll), csütörtökön Yulimar Rojas, Sifan Hassan, Faith Kipyegon, Elaine Thompson-Herah, Andre De Grasse, Soufiane El Bakkali, Femke Bol, Karsten Warholm és Christine Mboma lesznek azok, akik még egyszer utoljára elkápráztathatnak bennünket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!