Bravúros harmadik helyet szerzett a fiatal magyar kerékpáros

VAS Kata Blanka kerékpár
Iowa City, 2021. október 18. A győztes holland Marianne Vos (j3), második helyezett honfitársa, Denise Betsema (j4) és a harmadik helyezett Vas Kata Blanka (j2) a terepkerékpár (cyclocross) világkupa Iowa City-i állomásának, a Jingle Cross versenynek az eredményhirdetésén 2021. október 17-én. MTI/AP/Iowa City Press-Citizen/Joseph Cross
Vágólapra másolva!
Vas Kata Blankát csak két holland riválisa tudta megelőzni a cyclocross-világkupa vasárnapi versenyén. A 20 éves fiatal magyar bringás a harmadik helyen ért célba Iowa Cityben.

A világkupa-sorozat utolsó amerikai állomásán a magyar versenyző nagyon erős versenyt tudhat maga mögött, hiszen ő bírta legtovább tartani a holland Marianne Vos, Denise Betsema duó által diktált erős tempót.

A holland páros a hetedik körben tudott csupán ellépni Blankától, mögötte pedig a világbajnok Lucinda Brand nagyobb hátrányban volt, így nyugodtan érkezhetett meg a harmadik helyen.

A fiatal magyar tehetség az összetett versenyben a negyedik helyen áll, az U23-as világkupát pedig továbbra is vezeti!

A férfiak versenyét ezúttal is az Európa-bajnok Eli Iserbyt nyerte, de még nem csatlakozott be a sorozatba Mathieu van der Poel, Wout Van Aert és Tom Pidcock sem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!